Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/12482
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorСиваченко, Лілія Миколаївна-
dc.contributor.authorSyvachenko, Lilia-
dc.date.accessioned2024-09-09T06:58:40Z-
dc.date.available2024-09-09T06:58:40Z-
dc.date.issued2023-12-
dc.identifier.citationСиваченко Л. М. Аналіз та удосконалення технології виробництва і переробки м’яса курчат-бройлерів у ПрАТ «Миронівська птахофабрика» Черкаської області : кваліфікаційна робота магістра : спец. 204 "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва". ОПП "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва" / БНАУ ; Наук. кер. Р. В. Ставецька, професор. - Біла Церква, 2023. 45 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/12482-
dc.descriptionThe efficiency of broiler chicken meat production has been analyzed in the qualification thesis, in particular the peculiarities of feeding, keeping system, microclimate; incubation of eggs; fattening and slaughtering qualities of chickens; measures have been developed on improving the efficiency of broiler meat production based on the comparison of the Cobb-500 and Cobb-700 crosses. The technology of halal poultry meat production in the processing complex of this farm was analyzed. Generally accepted zootechnical and statistical research methods were used in the qualification work. It was established that the PJSC “Myronivska Poultry Factory” keeps Cobb500 cross broilers. Pre-slaughter live weight of 42-day-old poultry – 2540.2 g, average daily gain – 59.3 g, slaughter yield – 75.0%. The best storage period for hatching eggs, during which the highest live weight of chicks during the rearing period is observed, is three days. Analysis of the results of growing broiler chickens of the Cobb-500 and Cobb-700 crosses showed that the Cobb-500 bird is characterized by higher growth intensity and slaughter weight, and the Cobb-700 bird has lower feed consumption, better feed conversion and, as a result, higher the level of profitability of broiler meat production is 34.8% against 30.2% in the Cobb-500 cross. The qualification thesis contains 45 pages, 10 tables, 5 drawings, the list of used sources from 50 names.uk_UA
dc.description.abstractУ кваліфікаційній роботі проаналізовано ефективність виробництва м’яса курчат-бройлерів, зокрема особливості годівлі, утримання, мікроклімату; інкубування яєць; відгодівельні і забійні якості курчат; розроблено заходи з підвищення ефективності виробництва м'яса бройлерів на основі порівняння птиці кросів Кобб-500 і Кобб-700. Проаналізовано технологію виробництва м’яса птиці халяль у переробному комплексі цього господарства. У кваліфікаційній роботі використано загальноприйняті зоотехнічні і статистичні методи досліджень. Встановлено, що у ПрАТ «Миронівська птахофабрика» утримують бройлерів кросу Кобб-500. Передзабійна жива маса птиці віці 42 дні – 2540,2 г, середньодобовий приріст – 59,3 г, забійний вихід – 75,0%. Кращим терміном зберігання інкубаційних яєць, за якого спостерігається найвища жива маса курчат впродовж періоду вирощування, є три дні. Аналіз результатів вирощування курчат-бройлерів кросів Кобб-500 і Кобб-700 показав, що для птиці Кобб-500 характерна вища інтенсивність росту і забійна маса, а для птиці Кобб-700 – нижче споживання корму, краща конверсія корму і, як результат, вищий рівень рентабельності виробництва м’яса бройлерів – 34,8% проти 30,2% у птиці кросу Кобб-500. Отримані результати можуть бути використані для підвищення ефективності виробництва м’яса курчат-бройлерів у спеціалізованих птахівничих господарствах. Кваліфікаційна робота магістра містить 45 сторінок, 10 таблиць, 5 рисунків, список використаних джерел із 50 найменуваньuk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherБілоцерківський національний аграрний університетuk_UA
dc.subjectкурчата-бройлериuk_UA
dc.subjectbroiler chickensuk_UA
dc.subjectтехнологіяuk_UA
dc.subjecttechnologyuk_UA
dc.subjectінкубація яєцьuk_UA
dc.subjectegg incubationuk_UA
dc.subjectвідгодівельні і забійні якостіuk_UA
dc.subjectfattening and slaughter qualitiesuk_UA
dc.subjectм’ясо халяльuk_UA
dc.subjecthalal meatuk_UA
dc.titleАналіз та удосконалення технології виробництва і переробки м’яса курчат-бройлерів у ПрАТ «Миронівська птахофабрика» Черкаської областіuk_UA
dc.title.alternativeAnalysis and improvement of broiler chicken meat production and processing technology at PJSC “Myronivska Poultry Factory”, Cherkasy Regionuk_UA
dc.typeКваліфікаційні роботиuk_UA
dc.identifier.udc636.52/58.053uk_UA
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (магістри)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
vyrobnytstvo_i_pererobka_ kurchat_broileriv.pdf1,86 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.