Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/12480
Назва: Аналіз технології виробництва свинини та шляхи її удосконалення в ТОВ «Зелений Гай» Київської області та її переробки в ПП «Буки»
Інші назви: Analysis of pork production technology and ways of its improvement in “Zelenyi Hai” LTD of Kyiv region, and its processing at “Buky”, PE
Автори: Портянко, Ярослав Сергійович
Portianko, Iaroslav
Ключові слова: свині;pigs;господарство;farm;technology;technology;ритм виробництва;production rhythm;корм;feed;переробка;processing;собівартість;cost;рентабельність;profitability
Дата публікації: гру-2023
Видавництво: Білоцерківський національний аграрний університет
Бібліографічний опис: Портянко Я. С. Аналіз технології виробництва свинини та шляхи її удосконалення в ТОВ «Зелений Гай» Київської області та її переробки в ПП «Буки» : кваліфікаційна робота магістра : спец. 204 "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва". ОПП "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва" / БНАУ ; Наук. кер. В. Ф. Фесенко, доцент. - Біла Церква, 2023. 49 с.
Короткий огляд (реферат): Метою магістерської роботи є аналіз технології виробництва свинини та шляхи її удосконалення в ТОВ «Зелений Гай» Київської області та її переробки в ПП «Буки». Магістерська робота складається із вступу, огляду літератури, матеріалів і методики виконання роботи, результатів власних досліджень, економічної ефективності розроблених заходів з удосконалення технології виробництва свинини, висновків та пропозицій, списку використаної літератури. Досліджено дані за три роки: площа земельних угідь,структура посівних площ, урожайність с.-г. угідь, показники виробництва свинини. Представлена коротка характеристика технологій утримання свиней. Намічені заходи з удосконалення існуючої технології виробництва продукції свинарства: розраховані технологічні показники комплексу з відтворення, вирощування поросят та відгодівлі молодняку. Проведений розрахунок виробництва м’яса на комплексі за день, за ритм, за місяць, за рік. Визначена потреба у виробничих площах. Представленні рецепти комбікормів для годівлі свиноматок та молодняку свиней, схеми їх годівлі. Акцентована увага на показниках переробки свиней, розрахований вихід продуктів забою від переробки молодняку на м’ясо. Проведений розрахунок економічної ефективності розробленої програми виробництва продукції свинарства. Зроблено висновок, що запровадження розроблених заходів дозволить збільшити виробництво свинини. Одержані результати можуть бути використані у практичній роботі господарства. Кваліфікаційна робота магістра містить 49 сторінок, 17 таблиць, 1 рисунок, список використаних джерел із 30 найменувань.
Опис: The purpose of the master's thesis is to analyse the technology of pork production and ways to improve it in Zelenyi Hai LLC, Kyiv region, and its processing in Buky PE. The master's thesis consists of an introduction, literature review, materials and methods of work, results of own research, economic efficiency of the developed measures to improve pork production technology, conclusions and suggestions, and a list of references. The data for three years are studied: land area, structure of sown areas, yield of agricultural land, indicators of pork production. A brief description of pig keeping technologies is presented. Measures to improve the existing technology of pig production are outlined: the technological indicators of the complex for reproduction, piglet rearing and fattening of young animals are calculated. Meat production at the complex was calculated per day, per rhythm, per month and per year. The need for production space was determined. Recipes of mixed fodder for feeding sows and young pigs, feeding schemes are presented. The thesis focuses on the indicators of pig processing, calculates the yield of slaughter products from the processing of young animals for meat. The economic efficiency of the developed programme of pig production was calculated. It was concluded that the implementation of the developed measures will increase the production of pork. The results obtained can be used in the practical work of the farm. The master's thesis contains 49pages, 17 tables, 1 figure, a list of references of 30 titles.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/12480
УДК: 636.4
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (магістри)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
vyrobnytstvo_i_pererobka_svynyny.pdf1,06 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.