Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/12480
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorПортянко, Ярослав Сергійович-
dc.contributor.authorPortianko, Iaroslav-
dc.date.accessioned2024-09-09T06:57:05Z-
dc.date.available2024-09-09T06:57:05Z-
dc.date.issued2023-12-
dc.identifier.citationПортянко Я. С. Аналіз технології виробництва свинини та шляхи її удосконалення в ТОВ «Зелений Гай» Київської області та її переробки в ПП «Буки» : кваліфікаційна робота магістра : спец. 204 "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва". ОПП "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва" / БНАУ ; Наук. кер. В. Ф. Фесенко, доцент. - Біла Церква, 2023. 49 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/12480-
dc.descriptionThe purpose of the master's thesis is to analyse the technology of pork production and ways to improve it in Zelenyi Hai LLC, Kyiv region, and its processing in Buky PE. The master's thesis consists of an introduction, literature review, materials and methods of work, results of own research, economic efficiency of the developed measures to improve pork production technology, conclusions and suggestions, and a list of references. The data for three years are studied: land area, structure of sown areas, yield of agricultural land, indicators of pork production. A brief description of pig keeping technologies is presented. Measures to improve the existing technology of pig production are outlined: the technological indicators of the complex for reproduction, piglet rearing and fattening of young animals are calculated. Meat production at the complex was calculated per day, per rhythm, per month and per year. The need for production space was determined. Recipes of mixed fodder for feeding sows and young pigs, feeding schemes are presented. The thesis focuses on the indicators of pig processing, calculates the yield of slaughter products from the processing of young animals for meat. The economic efficiency of the developed programme of pig production was calculated. It was concluded that the implementation of the developed measures will increase the production of pork. The results obtained can be used in the practical work of the farm. The master's thesis contains 49pages, 17 tables, 1 figure, a list of references of 30 titles.uk_UA
dc.description.abstractМетою магістерської роботи є аналіз технології виробництва свинини та шляхи її удосконалення в ТОВ «Зелений Гай» Київської області та її переробки в ПП «Буки». Магістерська робота складається із вступу, огляду літератури, матеріалів і методики виконання роботи, результатів власних досліджень, економічної ефективності розроблених заходів з удосконалення технології виробництва свинини, висновків та пропозицій, списку використаної літератури. Досліджено дані за три роки: площа земельних угідь,структура посівних площ, урожайність с.-г. угідь, показники виробництва свинини. Представлена коротка характеристика технологій утримання свиней. Намічені заходи з удосконалення існуючої технології виробництва продукції свинарства: розраховані технологічні показники комплексу з відтворення, вирощування поросят та відгодівлі молодняку. Проведений розрахунок виробництва м’яса на комплексі за день, за ритм, за місяць, за рік. Визначена потреба у виробничих площах. Представленні рецепти комбікормів для годівлі свиноматок та молодняку свиней, схеми їх годівлі. Акцентована увага на показниках переробки свиней, розрахований вихід продуктів забою від переробки молодняку на м’ясо. Проведений розрахунок економічної ефективності розробленої програми виробництва продукції свинарства. Зроблено висновок, що запровадження розроблених заходів дозволить збільшити виробництво свинини. Одержані результати можуть бути використані у практичній роботі господарства. Кваліфікаційна робота магістра містить 49 сторінок, 17 таблиць, 1 рисунок, список використаних джерел із 30 найменувань.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherБілоцерківський національний аграрний університетuk_UA
dc.subjectсвиніuk_UA
dc.subjectpigsuk_UA
dc.subjectгосподарствоuk_UA
dc.subjectfarmuk_UA
dc.subjecttechnologyuk_UA
dc.subjecttechnologyuk_UA
dc.subjectритм виробництваuk_UA
dc.subjectproduction rhythmuk_UA
dc.subjectкормuk_UA
dc.subjectfeeduk_UA
dc.subjectпереробкаuk_UA
dc.subjectprocessinguk_UA
dc.subjectсобівартістьuk_UA
dc.subjectcostuk_UA
dc.subjectрентабельністьuk_UA
dc.subjectprofitabilityuk_UA
dc.titleАналіз технології виробництва свинини та шляхи її удосконалення в ТОВ «Зелений Гай» Київської області та її переробки в ПП «Буки»uk_UA
dc.title.alternativeAnalysis of pork production technology and ways of its improvement in “Zelenyi Hai” LTD of Kyiv region, and its processing at “Buky”, PEuk_UA
dc.typeКваліфікаційні роботиuk_UA
dc.identifier.udc636.4uk_UA
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (магістри)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
vyrobnytstvo_i_pererobka_svynyny.pdf1,06 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.