Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/12385
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorУстименко, Володимир Олександрович-
dc.contributor.authorUstymenko, Volodymyr-
dc.date.accessioned2024-08-21T12:41:24Z-
dc.date.available2024-08-21T12:41:24Z-
dc.date.issued2023-12-
dc.identifier.citationУстименко В.О. Аналіз та удосконалення технології виробництва молока у СТОВ «Верхнячка-Агро» та його переробки у ПАТ «Юрія» Черкаської області : кваліфікаційна робота магістра : спец. 204 "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва". ОПП "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва" / БНАУ ; Наук. кер. Н.І. Клопенко, доцент. - Біла Церква, 2023. 42 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/12385-
dc.descriptionIn the qualification work, the activities of the farm "Verkhnyachka-Agro" were analyzed, in particular, the herds of the Ukrainian black and white dairy breed of dairy cattle. The exterior features of the Ukrainian black-and-white dairy cows were analyzed, the milk productivity and reproductive capacity of cows, the genealogical structure of the herd of Ukrainian black-and-white dairy cows, the reasons for culling cows from the herd, and the production technology of organic yogurt at PJSC "Yuriya" were studied. Measures to improve selection work in the herd were developed and their economic efficiency was calculated. The work uses generally accepted zootechnical and statistical research methods. It has been established that STOV "Verkhnyachka-agro" specializes in milk production in animal husbandry. Here they keep a herd of Ukrainian black-and-white dairy breed with a herd of cows - 750 heads. The yield per lactation is 9450 kg, the mass fraction of fat in milk is 3.92%, protein is 3.16%, the average live weight is 518 kg. The duration of the service period is 131 days. The master's thesis contains 42 pages, 12 tables, a list of used sources with 47 items.uk_UA
dc.description.abstractУ кваліфікаційній роботі проаналізовано діяльність СТОВ «ВерхнячкаАгро», зокрема стада української чорно-рябої молочної породи великої рогатої худоби. Було проаналізовано екстер’єрні особливості української чорно-рябої молочної породи стада, вивчено молочну продуктивність і відтворювальну здатність корів, генеалогічна структура стада корів української чорно-рябої молочної породи, причини вибуття корів із стада та технологію виробництва органічного йогурту у ПАТ «Юрія». Розроблені заходи з покращення селекційної роботи у стаді та розрахована їх економічна ефективність. У роботі використано загально прийняті зоотехнічні і статистичні методи досліджень. Установлено, що СТОВ «Верхнячка-Агро» у тваринництві спеціалізується на виробництві молока. Тут утримують стадо української чорно-рябої молочної породи із поголів’ям корів – 750 голів. Надій за лактацію становить 9450 кг, масова частка жиру в молоці – 3,92%, білка – 3,16%, середня жива маса – 518 кг. Тривалість сервіс-періоду – 131 днів. Кваліфікаційна робота магістра містить 42 сторінки, 12 таблиць, список використаних джерел із 47 найменувань.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherБілоцерківський національний аграрний університетuk_UA
dc.subjectмолочні коровиuk_UA
dc.subjectdairy cowsuk_UA
dc.subjectмолочна продуктивністьuk_UA
dc.subjectmilk productivityuk_UA
dc.subjectвідтворювальна здатністьuk_UA
dc.subjectreproductive capacityuk_UA
dc.subjectселекційне ядроuk_UA
dc.subjectbreeding groupuk_UA
dc.titleАналіз та удосконалення технології виробництва молока у СТОВ «Верхнячка-Агро» та його переробки у ПАТ «Юрія» Черкаської областіuk_UA
dc.title.alternativeAnalysis and improvement of the technology of milk production at the "Verkhnyachka-agro" farm and its processing at the "Yuriya" farm of the Cherkasy regionuk_UA
dc.typeКваліфікаційні роботиuk_UA
dc.identifier.udc637.12uk_UA
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (магістри)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
vyrobnytstvo_i_pererobka_moloka_koriv.pdf945,84 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.