Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/12338
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorБровченко, Олександр-
dc.contributor.authorBrovchenko, Oleksandr-
dc.date.accessioned2024-08-15T07:32:21Z-
dc.date.available2024-08-15T07:32:21Z-
dc.date.issued2024-
dc.identifier.citationБровченко О. Організація технології ковбаси «По домашньому»: кваліфікаційна робота бакалавра (181 - харчові технології) / Білоцерківський національний аграрний університет. Кафедра харчових технологій і технологій переробки продукції тваринництва; Наук. керівник С. В. Мерзлов, професор. — Біла Церква, 2024. — 39 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/12338-
dc.descriptionRoasted sausages are a traditional dish for the population of our country and many countries around the world. Baked sausages are an effective source for people of complete amino acids, essential trace elements, saturated and unsaturated carboxylic acids, vitamins and coenzyme compounds and other nutrients. Therefore, the planning and organization of sausage production will always be a relevant work. In the qualification work, a complex of works was carried out, the technology of making baked sausages was described, taking into account homemade recipes., the technological calculation of raw material costs was carried out according to 2 recipes with and without the use of veal. The calculation of the need for production equipment was carried out. Control of the main raw material (meat) to be processed is described. Issues of safety and quality of the technology are outlined. Taking into account the prices of raw materials, consumables and wages, the production cost of home-baked sausage was modeled.uk_UA
dc.description.abstractКовбаси печені є традиційною стравою для населення нашої держави та багатьох країн світу. Печені ковбаси є ефективним джерелом для людей повноцінних амінокислот, ессенціальних мікроелементів, насичених і ненасичених карбонових кислот, вітамінів і коензимних сполук та інших поживних елементів. Тому планування і організація виробництва ковбаси буде завжди актуальною роботою. У кваліфікаційній роботі було проведено комплекс робіт описано технології виготовлення печених ковбас із врахуванням домашніх рецептів., проведено технологічний розрахунок витрат сировини за 2 рецептами із використанням теляти і без неї. Проведений розрахунок потреби у виробничому устаткуванні. Описано контроль основної сировини (м’ясо), що мають переробляти. Викладено питання безпечності та якості технології. З врахуванням цін на сировину, витратні матеріали і заробітну плату було змодельовано собівартість виробництва ковбаси печеної «по домашьому».uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherБілоцерківський національний аграрний університетuk_UA
dc.subjectпечена ковбасаuk_UA
dc.subjectbaked sausageuk_UA
dc.subjectсировинаuk_UA
dc.subjectraw materialsuk_UA
dc.subjectшпигuk_UA
dc.subjectspyuk_UA
dc.subjectперецьuk_UA
dc.subjectpepperuk_UA
dc.subjectмиючі та дезінфікуючі засобиuk_UA
dc.subjectdetergents and disinfectantsuk_UA
dc.subjectсвинина нежирнаuk_UA
dc.subjectlean porkuk_UA
dc.subjectсвинина обрізнаuk_UA
dc.subjecttrimmed porkuk_UA
dc.subjectтелятинаuk_UA
dc.subjectvealuk_UA
dc.subjectсобівартість продукціїuk_UA
dc.subjectproduction costuk_UA
dc.titleОрганізація технології ковбаси «По домашньому»uk_UA
dc.title.alternativeOrganization of homemade sausage technologyuk_UA
dc.typeКваліфікаційні роботиuk_UA
dc.identifier.udc637.524uk_UA
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (бакалаври)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
orhanizatsiia_tekhnolohii_kovbasy.pdf601,68 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.