Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/12305
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.author | Романченко, Андрій Сергійович | - |
dc.contributor.author | Romanchenko, Andrii | - |
dc.date.accessioned | 2024-08-07T08:52:47Z | - |
dc.date.available | 2024-08-07T08:52:47Z | - |
dc.date.issued | 2024 | - |
dc.identifier.citation | Романченко А. С. Організація виробництва сметани: кваліфікаційна робота бакалавра (181 - харчові технології) / Білоцерківський національний аграрний університет. Кафедра харчових технологій і технологій переробки продукції тваринництва; Наук.керівник О. П. Гребельник, доцент. — Біла Церква, 2024. — 45 с. | uk_UA |
dc.identifier.uri | http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/12305 | - |
dc.description | Sour cream is a dairy product that has significant nutritional and biological value and has dietary properties. The production of "Studentskaya" sour cream with a fat content of 10.%, which contains dry skimmed milk in its composition, is substantiated. The technological calculation of raw materials and technological equipment was carried out. Basic material needs have been determined. The main principles of obtaining safe and high-quality products of the planned assortment are considered. The main threats of dairy production to ecology are identified and ways of greening production processes are proposed. The economic effect of this project and its payback period have been calculated. The obtained results can be used at enterprises that have capacities for the production of sour cream. | uk_UA |
dc.description.abstract | Сметана – молочний продукт, що має значну харчову і біологічну цінність , володіє дієтичними властивостями. Здійснено обґрунтування виробництва сметани «Студентської» з вмістом жиру 10,%, що містить у своєму складі сухе знежирене молоко. Проведено технологічний розрахунок сировини та технологічного обладнання. Визначено основні матеріальні потреби. Розглянуто основні принципи отримання безпечних та якісних виробів запланованого асортименту. Визначено основні загрози молочного виробництва для екології та запропоновано шляхи екологізації виробничих процесів. Розраховано економічний ефект від впровадження даного проекту та його термін окупності. Одержані результати можуть бути використані на підприємствах, що мають потужності для виробництва сметани. | uk_UA |
dc.language.iso | uk | uk_UA |
dc.publisher | Білоцерківський національний аграрний університет | uk_UA |
dc.subject | вершки | uk_UA |
dc.subject | cream | uk_UA |
dc.subject | сухе знежирене молоко | uk_UA |
dc.subject | skim milk powder | uk_UA |
dc.subject | пастеризація | uk_UA |
dc.subject | pasteurization | uk_UA |
dc.subject | ферментація | uk_UA |
dc.subject | fermentation | uk_UA |
dc.subject | сметана економічний ефект | uk_UA |
dc.subject | sour cream economic effect | uk_UA |
dc.title | Організація виробництва сметани | uk_UA |
dc.title.alternative | Organization of sour cream production | uk_UA |
dc.type | Кваліфікаційні роботи | uk_UA |
dc.identifier.udc | 637.148 | uk_UA |
Розташовується у зібраннях: | Кваліфікаційні роботи (бакалаври) |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
orhanizatsiia_vyrobnytstva_smetany.pdf | 726,96 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.