Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/12305
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorРоманченко, Андрій Сергійович-
dc.contributor.authorRomanchenko, Andrii-
dc.date.accessioned2024-08-07T08:52:47Z-
dc.date.available2024-08-07T08:52:47Z-
dc.date.issued2024-
dc.identifier.citationРоманченко А. С. Організація виробництва сметани: кваліфікаційна робота бакалавра (181 - харчові технології) / Білоцерківський національний аграрний університет. Кафедра харчових технологій і технологій переробки продукції тваринництва; Наук.керівник О. П. Гребельник, доцент. — Біла Церква, 2024. — 45 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/12305-
dc.descriptionSour cream is a dairy product that has significant nutritional and biological value and has dietary properties. The production of "Studentskaya" sour cream with a fat content of 10.%, which contains dry skimmed milk in its composition, is substantiated. The technological calculation of raw materials and technological equipment was carried out. Basic material needs have been determined. The main principles of obtaining safe and high-quality products of the planned assortment are considered. The main threats of dairy production to ecology are identified and ways of greening production processes are proposed. The economic effect of this project and its payback period have been calculated. The obtained results can be used at enterprises that have capacities for the production of sour cream.uk_UA
dc.description.abstractСметана – молочний продукт, що має значну харчову і біологічну цінність , володіє дієтичними властивостями. Здійснено обґрунтування виробництва сметани «Студентської» з вмістом жиру 10,%, що містить у своєму складі сухе знежирене молоко. Проведено технологічний розрахунок сировини та технологічного обладнання. Визначено основні матеріальні потреби. Розглянуто основні принципи отримання безпечних та якісних виробів запланованого асортименту. Визначено основні загрози молочного виробництва для екології та запропоновано шляхи екологізації виробничих процесів. Розраховано економічний ефект від впровадження даного проекту та його термін окупності. Одержані результати можуть бути використані на підприємствах, що мають потужності для виробництва сметани.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherБілоцерківський національний аграрний університетuk_UA
dc.subjectвершкиuk_UA
dc.subjectcreamuk_UA
dc.subjectсухе знежирене молокоuk_UA
dc.subjectskim milk powderuk_UA
dc.subjectпастеризаціяuk_UA
dc.subjectpasteurizationuk_UA
dc.subjectферментаціяuk_UA
dc.subjectfermentationuk_UA
dc.subjectсметана економічний ефектuk_UA
dc.subjectsour cream economic effectuk_UA
dc.titleОрганізація виробництва сметаниuk_UA
dc.title.alternativeOrganization of sour cream productionuk_UA
dc.typeКваліфікаційні роботиuk_UA
dc.identifier.udc637.148uk_UA
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (бакалаври)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
orhanizatsiia_vyrobnytstva_smetany.pdf726,96 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.