Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/12248
Назва: Організація виробництва біфідопродуктів
Інші назви: Organization of Bifidoproducts Production
Автори: Зануда, Ярослав Віталійович
Zanuda, Yaroslav
Ключові слова: біфідопродукти;bifidoproducts;вимоги до молочної сировини;requirements for dairy raw materials;технологічне обладнання;technological equipment;технологічний розрахунок;technological calculation;пастеризація молока;milk pasteurization;закваска прямого внесення;direct inoculation culture;контроль якості;quality control;НАССР;HACCP
Дата публікації: 2024
Видавництво: Білоцерківський національний аграрний університет
Бібліографічний опис: Зануда Я. В. Організація виробництва біфідопродуктів: кваліфікаційна робота бакалавра (181 - харчові технології) / Білоцерківський національний аграрний університет. Кафедра безпечності та якості харчових продуктів, сировини і технологічних процесів; Наук. керівник В. М. Надточій, доцент. — Біла Церква, 2024. — 43 с.
Короткий огляд (реферат): Біфідопродукти – це молочнокислі продукти, збагачені біфідобактеріями, які позитивно впливають на мікрофлору кишківника людини, зміцнюють імунітет та покращують загальний стан здоров’я. На основі аналізу ринку молочних продуктів в Україні було обґрунтовано виробництво біфідопродуктів. Біфідопродукти будуть виготовлятися у картонному упакуванні Tetra Pak об'ємом 500 мл. У роботі проведено продуктовий розрахунок виробництва біфідопродуктів, на основі розрахунків продуктивності та потужності обладнання здійснено підбір технологічного обладнання для виробництва. Для забезпечення належної якості пастеризація молока буде здійснюватися на автоматизованій пластичнастій пастеризаційно-охолоджувальній установці за температури 90–95 °C. Розроблено схему технохімічного контролю технологічних процесів та параметрів оцінки якості біфідопродуктів. Особлива увага приділена впровадженню системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР), що забезпечить зниження ризиків, пов'язаних з харчовими отруєннями, та удосконалення процесів виробництва.
Опис: Bifidoproducts are dairy products enriched with bifidobacteria, which positively influence the human intestinal microflora, strengthen the immune system, and improve overall health. Based on the analysis of the dairy market in Ukraine, the production of bifidoproducts has been substantiated. The bifidoproducts will be manufactured in 500 ml Tetra Pak cartons. The work includes a product calculation for the production of bifidoproducts. Based on the calculations of productivity and equipment capacity, the selection of technological equipment for production has been made. To ensure proper milk pasteurization quality, a plate pasteurizer will be implemented. Pasteurization will be carried out at a temperature of 90-95 °C. A scheme for techno-chemical control of technological processes and quality assessment parameters of bifidoproducts has been developed. Special attention is given to the implementation of the Hazard Analysis and Critical Control Points (HACCP) system, which will reduce risks associated with foodborne illnesses and improve production processes.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/12248
УДК: 641.561
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (бакалаври)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
orhanizatsiia_vyrobnytstva_bifidoproduktiv.pdf703,37 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.