Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/12248
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorЗануда, Ярослав Віталійович-
dc.contributor.authorZanuda, Yaroslav-
dc.date.accessioned2024-07-19T06:57:31Z-
dc.date.available2024-07-19T06:57:31Z-
dc.date.issued2024-
dc.identifier.citationЗануда Я. В. Організація виробництва біфідопродуктів: кваліфікаційна робота бакалавра (181 - харчові технології) / Білоцерківський національний аграрний університет. Кафедра безпечності та якості харчових продуктів, сировини і технологічних процесів; Наук. керівник В. М. Надточій, доцент. — Біла Церква, 2024. — 43 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/12248-
dc.descriptionBifidoproducts are dairy products enriched with bifidobacteria, which positively influence the human intestinal microflora, strengthen the immune system, and improve overall health. Based on the analysis of the dairy market in Ukraine, the production of bifidoproducts has been substantiated. The bifidoproducts will be manufactured in 500 ml Tetra Pak cartons. The work includes a product calculation for the production of bifidoproducts. Based on the calculations of productivity and equipment capacity, the selection of technological equipment for production has been made. To ensure proper milk pasteurization quality, a plate pasteurizer will be implemented. Pasteurization will be carried out at a temperature of 90-95 °C. A scheme for techno-chemical control of technological processes and quality assessment parameters of bifidoproducts has been developed. Special attention is given to the implementation of the Hazard Analysis and Critical Control Points (HACCP) system, which will reduce risks associated with foodborne illnesses and improve production processes.uk_UA
dc.description.abstractБіфідопродукти – це молочнокислі продукти, збагачені біфідобактеріями, які позитивно впливають на мікрофлору кишківника людини, зміцнюють імунітет та покращують загальний стан здоров’я. На основі аналізу ринку молочних продуктів в Україні було обґрунтовано виробництво біфідопродуктів. Біфідопродукти будуть виготовлятися у картонному упакуванні Tetra Pak об'ємом 500 мл. У роботі проведено продуктовий розрахунок виробництва біфідопродуктів, на основі розрахунків продуктивності та потужності обладнання здійснено підбір технологічного обладнання для виробництва. Для забезпечення належної якості пастеризація молока буде здійснюватися на автоматизованій пластичнастій пастеризаційно-охолоджувальній установці за температури 90–95 °C. Розроблено схему технохімічного контролю технологічних процесів та параметрів оцінки якості біфідопродуктів. Особлива увага приділена впровадженню системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР), що забезпечить зниження ризиків, пов'язаних з харчовими отруєннями, та удосконалення процесів виробництва.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherБілоцерківський національний аграрний університетuk_UA
dc.subjectбіфідопродуктиuk_UA
dc.subjectbifidoproductsuk_UA
dc.subjectвимоги до молочної сировиниuk_UA
dc.subjectrequirements for dairy raw materialsuk_UA
dc.subjectтехнологічне обладнанняuk_UA
dc.subjecttechnological equipmentuk_UA
dc.subjectтехнологічний розрахунокuk_UA
dc.subjecttechnological calculationuk_UA
dc.subjectпастеризація молокаuk_UA
dc.subjectmilk pasteurizationuk_UA
dc.subjectзакваска прямого внесенняuk_UA
dc.subjectdirect inoculation cultureuk_UA
dc.subjectконтроль якостіuk_UA
dc.subjectquality controluk_UA
dc.subjectНАССРuk_UA
dc.subjectHACCPuk_UA
dc.titleОрганізація виробництва біфідопродуктівuk_UA
dc.title.alternativeOrganization of Bifidoproducts Productionuk_UA
dc.typeКваліфікаційні роботиuk_UA
dc.identifier.udc641.561uk_UA
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (бакалаври)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
orhanizatsiia_vyrobnytstva_bifidoproduktiv.pdf703,37 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.