Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/12206
Назва: Аналіз та шляхи удосконалення технології вирощування молодняку великої рогатої худоби на м’ясо у ТОВ «КРС- Україна» та його переробки у ТОВ «Київський м’ясокомбінат» Київської області
Інші назви: Analysis and ways to improve the technology of rearing young cattle for meat in LLC "KRS-Ukraine" and its processing in LLC "Kyiv Meat Processing Plant", Kyiv region
Автори: Логун, Анастасія Олександрівна
Logun, Anastasia
Ключові слова: молодняк;young stock;технологія виробництва яловичини;beef production technology;середньодобові прирости;average daily gain;абсолютні прирости;absolute gain;жива маса;live weight;замінники молока;milk substitutes;раціони;diets;приміщення;premises;безприв’язне утримання;untethered housing;економічна ефективність;economic efficiency
Дата публікації: 2023
Видавництво: БНАУ
Бібліографічний опис: Логун А. О. Аналіз та шляхи удосконалення технології вирощування молодняку великої рогатої худоби на м’ясо у ТОВ «КРС- Україна» та його переробки у ТОВ «Київський м’ясокомбінат» Київської області: кваліфікаційна робота магістра ( 204 - технологія виробництва та переробки продукції тваринництва) / Білоцерківський національний аграрний університет. Кафедра технології виробництва молока і м'яса; Наук. керівник І. О. Ластовська, доцент. - Біла Церква, 2023. - 50 с.
Короткий огляд (реферат): Проаналізовано технологію вирощування молодняку великої рогатої худоби у ТОВ «КРС-Україна» Київської області. Досліджено ефективність господарської діяльності у ТОВ «КРС-Україна» та проведено детальний аналіз технології утримання (безприв’язно з зонним розміщенням тварин), годівлі (молочний період замінники незбираного молока, період вирощування та відгодівлі кормосумішками). При аналізі функціонування господарства використані загально прийняті методики та опрацьовано первинну документацію господарства. Встановлено, що відгодівельний молодняк надходить у господарство живою масою 40,5-49 кг періоди вирощування розділені на 3 фази, що тривають 430 днів. За період вирощування середньодобовий приріст становить від 755 до 1425 г, що дає змогу отримати абсолютного приросту однієї голови від 395,8 до 454,9 кг. Кормосуміші роздають бугайцям на кормовий стіл за допомогою фермських комбайнів. Розрахунок економічної ефективності вирощування молодняку свідчить про те що, дана технологія забезпечує рівень рентабельності 38 %.
Опис: The technology of rearing young cattle in LLC "KRS-Ukraine" in Kyiv region is analysed. The efficiency of economic activity in LLC "KRS-Ukraine" was investigated and a detailed analysis of the technology of keeping (without reference to the zonal placement of animals), feeding (milk period with whole milk substitutes, growing and fattening period with feed mixtures) was carried out. The analysis of the farm's functioning was based on generally accepted methods and the primary documentation of the farm. It was found that fattening cattle arrive at the farm with a live weight of 40.5-49 kg, and the growing period is divided into 3 phases lasting 430 days. During the growing period, the average daily weight gain ranges from 755 to 1425 g, which allows for an absolute weight gain of 395.8 to 454.9 kg per head. The feed mixtures are distributed to the bulls on the feed table using farm combines. The calculation of the economic efficiency of raising young stock shows that this technology provides a profitability level of 38%.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/12206
УДК: 636.2.053
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (магістри)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
analiz_ta_shliakhy_udoskonalennia_tekhnolohii_vyroshchuvannia.pdf453,08 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.