Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/12198
Назва: Аналіз та удосконалення технології виробництва молока в ТОВ "Світанок Плюс" та його переробки в ПрАТ "Обухівський Молокозавод" Київської області
Інші назви: Analysis and improvement of milk production technology at Svitanok Plus LLC and its processing at Obukhivskiy Molokozavod PJSC, Kyiv region
Автори: Крапивна, Валентина Віталіївна
Krapyvna, Valentina
Ключові слова: корови;cows;українська чорно-ряба молочна порода;Ukrainian Black-and-White dairy breed;генетичний потенціал бугаїв-плідників;genetic potential of sires;відтворна здатність;reproductive capacity
Дата публікації: 2023
Видавництво: БНАУ
Бібліографічний опис: Крапивна В. В. Аналіз та удосконалення технології виробництва молока в ТОВ "Світанок Плюс" та його переробки в ПрАТ "Обухівський Молокозавод" Київської області: кваліфікаційна робота магістра ( 204 - технологія виробництва та переробки продукції тваринництва) / Білоцерківський національний аграрний університет. Кафедра генетики, розведення та селекції тварин; Наук. керівник О. І. Бабенко, доцент. - Біла Церква, 2023 - 42 с.
Короткий огляд (реферат): Молочне скотарство є найбільш складною в організаційно- економічному та технологічному відносинах галуззю. Щоб забезпечити продовольчу безпеку, необхідно на основі глибокого аналізу стану галузі розробити комплекс заходів щодо розвитку поголів'я великої рогатої худоби, її кращого використання та ефективного ведення. Які ж чинники організації виробництва, і в якій мірі вони впливають на розвиток та ефективність скотарства, які заходи забезпечать конкурентоспроможне виробництво молока в умовах ринкової економіки України? Ось те, що є життєво необхідним та особливо актуальним на сучасному етапі. Тому тема роботи, яка присвячена аналізу та удосконаленню технології виробництва молока в ТОВ "Світанок Плюс" та його переробки в ПрАТ "Обухівський Молокозавод" Київської області є актуальною. В господарстві утримують велику рогату худобу української чорно- рябої молочної породи. Станом на 1 січня 2022 року в господарстві налічувалось 402 голови із них 164 корови. Для тварин створено оптимальні умови годівлі та утримання, що сприяло гарному стану їхнього здоров'я та прояву високої молочної продуктивності. Аналіз молочної продуктивності на протязі трьох останніх років показав, що рівень надоїв корів постійно зростає, що свідчить про ефективність ведення селекційно- племінної роботи в стаді.
Опис: Dairy cattle breeding is the most complex branch in terms of organizational, economic and technological relations. In order to ensure food security, it is necessary to develop a set of measures for the development of the cattle population, its better use and effective feeding, based on a deep analysis of the state of the industry. What are the factors of production organization, and to what extent do they affect the development and efficiency of cattle breeding, and what measures will ensure competitive milk production in the conditions of the market economy of Ukraine? This is what is vitally necessary and especially relevant at the present stage. Therefore, the topic of the work, which is devoted to the analysis and improvement of milk production technology at Svitanok Plus LLC and its processing at Obukhivskyi Molokozavod PrJSC of the Kyiv region, is relevant. The farm keeps cattle of the Ukrainian Black-and-White dairy breed. As of January 1, 2022, the farm had 402 animals, including 164 cows. Optimum feeding and keeping conditions were created for the animals, which contributed to their good health and high milk productivity. The analysis of milk productivity over the last three years showed that the level of milk yield of cows is constantly increasing, which indicates the effectiveness of the selection and breeding work in the herd.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/12198
УДК: 637.12
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (магістри)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
analiz_ta_udoskonalennia_tekhnolohii_vyrobnytstva_moloka.pdf850,79 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.