Please use this identifier to cite or link to this item: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/12198
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorКрапивна, Валентина Віталіївна-
dc.contributor.authorKrapyvna, Valentina-
dc.date.accessioned2024-07-08T07:35:41Z-
dc.date.available2024-07-08T07:35:41Z-
dc.date.issued2023-
dc.identifier.citationКрапивна В. В. Аналіз та удосконалення технології виробництва молока в ТОВ "Світанок Плюс" та його переробки в ПрАТ "Обухівський Молокозавод" Київської області: кваліфікаційна робота магістра ( 204 - технологія виробництва та переробки продукції тваринництва) / Білоцерківський національний аграрний університет. Кафедра генетики, розведення та селекції тварин; Наук. керівник О. І. Бабенко, доцент. - Біла Церква, 2023 - 42 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/12198-
dc.descriptionDairy cattle breeding is the most complex branch in terms of organizational, economic and technological relations. In order to ensure food security, it is necessary to develop a set of measures for the development of the cattle population, its better use and effective feeding, based on a deep analysis of the state of the industry. What are the factors of production organization, and to what extent do they affect the development and efficiency of cattle breeding, and what measures will ensure competitive milk production in the conditions of the market economy of Ukraine? This is what is vitally necessary and especially relevant at the present stage. Therefore, the topic of the work, which is devoted to the analysis and improvement of milk production technology at Svitanok Plus LLC and its processing at Obukhivskyi Molokozavod PrJSC of the Kyiv region, is relevant. The farm keeps cattle of the Ukrainian Black-and-White dairy breed. As of January 1, 2022, the farm had 402 animals, including 164 cows. Optimum feeding and keeping conditions were created for the animals, which contributed to their good health and high milk productivity. The analysis of milk productivity over the last three years showed that the level of milk yield of cows is constantly increasing, which indicates the effectiveness of the selection and breeding work in the herd.uk_UA
dc.description.abstractМолочне скотарство є найбільш складною в організаційно- економічному та технологічному відносинах галуззю. Щоб забезпечити продовольчу безпеку, необхідно на основі глибокого аналізу стану галузі розробити комплекс заходів щодо розвитку поголів'я великої рогатої худоби, її кращого використання та ефективного ведення. Які ж чинники організації виробництва, і в якій мірі вони впливають на розвиток та ефективність скотарства, які заходи забезпечать конкурентоспроможне виробництво молока в умовах ринкової економіки України? Ось те, що є життєво необхідним та особливо актуальним на сучасному етапі. Тому тема роботи, яка присвячена аналізу та удосконаленню технології виробництва молока в ТОВ "Світанок Плюс" та його переробки в ПрАТ "Обухівський Молокозавод" Київської області є актуальною. В господарстві утримують велику рогату худобу української чорно- рябої молочної породи. Станом на 1 січня 2022 року в господарстві налічувалось 402 голови із них 164 корови. Для тварин створено оптимальні умови годівлі та утримання, що сприяло гарному стану їхнього здоров'я та прояву високої молочної продуктивності. Аналіз молочної продуктивності на протязі трьох останніх років показав, що рівень надоїв корів постійно зростає, що свідчить про ефективність ведення селекційно- племінної роботи в стаді.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherБНАУuk_UA
dc.subjectкоровиuk_UA
dc.subjectcowsuk_UA
dc.subjectукраїнська чорно-ряба молочна породаuk_UA
dc.subjectUkrainian Black-and-White dairy breeduk_UA
dc.subjectгенетичний потенціал бугаїв-плідниківuk_UA
dc.subjectgenetic potential of siresuk_UA
dc.subjectвідтворна здатністьuk_UA
dc.subjectreproductive capacityuk_UA
dc.titleАналіз та удосконалення технології виробництва молока в ТОВ "Світанок Плюс" та його переробки в ПрАТ "Обухівський Молокозавод" Київської областіuk_UA
dc.title.alternativeAnalysis and improvement of milk production technology at Svitanok Plus LLC and its processing at Obukhivskiy Molokozavod PJSC, Kyiv regionuk_UA
dc.typeКваліфікаційні роботиuk_UA
dc.identifier.udc637.12uk_UA
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи (магістри)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
analiz_ta_udoskonalennia_tekhnolohii_vyrobnytstva_moloka.pdf850,79 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.