Please use this identifier to cite or link to this item: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/12111
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorЗавгородня, Марія Іванівна-
dc.contributor.authorZagorodnya, Maria-
dc.date.accessioned2024-07-01T09:06:55Z-
dc.date.available2024-07-01T09:06:55Z-
dc.date.issued2023-
dc.identifier.citationЗавгородня М. І. Удосконалення технології виробництва продукції перепелівництва та її переробки в умовах ПСП «Добробут» Черкаської області: кваліфікаційна робота магістра (204 - технологія виробництва та переробки продукції тваринництва) / Білоцерківський національний аграрний університет. Кафедра технології кормів, кормових добавок і годівлі тварин; Наук. керівник В. М. Недашківський, доцент. - Біла Церква, 2023. - 53 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/12111-
dc.descriptionThe purpose of the work is to analyze the production technology and improve the technology of quail production and its processing in the conditions of the Dobrobut agricultural enterprise in Cherkasy region. The methodology of the thesis was as follows: - to review the literature on the topic of the thesis; - to characterize the productive qualities of quails on the farm; - analyze the existing conditions of feeding, housing and reproduction of poultry; - to determine the effect of the additive on the effectiveness of quail breeding - determine the economic efficiency of the additive use; - to draw conclusions and provide suggestions to the production to improve the efficiency of quail meat production technology and increase the profitability of the industry as a whole. To ensure a high level of safety of young quail, improve growth and development indicators in all periods of cultivation, it is necessary to use bee submor extract at the rate of 0.1 mg/head (2 drops per head per 100 ml of water), which will allow to obtain an additional 6.24 kg of meat per 100 heads. The use of Bilo-Akt in feeding makes it possible to increase the live weight of poultry and improve safety. In particular, at 21 days by 23.1%, at 30 days - 28.3%, at 60 days - 27.1%, with a higher preservation rate of 12%.uk_UA
dc.description.abstractМетодикою виконання дипломної роботи передбачалося: - зробити огляд літератури за темою дипломної роботи; - дати характеристику продуктивним якостям перепелів у господарстві; - проаналізувати існуючі умови годівлі, утримання та відтворення птиці; - встановити вплив добавки на результативність вирощування перепелів - визначити економічну ефективність використання добавки; - зробити висновки та надати пропозиції виробництву щодо підвищення ефективності технології виробництва м’яса перепелів та підвищення рентабельності галузі вцілому. Для забезпечення високого рівня збереженості молодняку перепелів, покращення показників росту та розвитку у всіх періодах вирощування, необхідно використовувати екстракт бджолиного підмору у розрахунку 0,1 мг/гол (2 краплі на голову на 100 мл води). що дасть можливість отримати додатково 6,24 кг м’яса в розрахунку на 100 голів. Використання в годівлі «Біло-Актів» дає можливість підвищити живу масу птиці та покращити збереженість. Зокрема 21 денному на 23,1 %, у 30 денному – 28,3%, у 60 денному – 27,1 %, при вищій збереженості на 12 %.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherБНАУuk_UA
dc.subjectтехнологія вирощування перепелаuk_UA
dc.subjectquail rearing technologyuk_UA
dc.subjectгодівляuk_UA
dc.subjectfeedinguk_UA
dc.subjectраціонuk_UA
dc.subjectrationuk_UA
dc.subjectпідморuk_UA
dc.subjectsubmortemuk_UA
dc.titleУдосконалення технології виробництва продукції перепелівництва та її переробки в умовах ПСП «Добробут» Черкаської областіuk_UA
dc.title.alternativeImprovement of the technology of quail production and its processing in the conditions of the private enterprise "Dobrobut" in Cherkasy regionuk_UA
dc.typeКваліфікаційні роботиuk_UA
dc.identifier.udc636.59uk_UA
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи (магістри)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
udoskonalennia_tekhnolohii_vyrobnytstva_produktsii_perepelivnytstva.pdf1,78 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.