Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/12033
Назва: Аналіз технології виробництва вівчарства та шляхи його удосконалення у «Руно» Київської області та його переробка
Інші назви: Analysis of sheep production technology and ways to improve it in Runo, Kyiv region, and its processing
Автори: Данченко, Олексій Сергійович
Danchenko, Oleksiy
Ключові слова: романівська порода;romanov breed;ягнята;lambs;підсисний період;subsucking period;вівцематки;ewes;кошара;sheepfold;сир «Фета»;Feta cheese;окіт;lambing
Дата публікації: 2023
Видавництво: БНАУ
Бібліографічний опис: Данченко О. С. Аналіз технології виробництва вівчарства та шляхи його удосконалення у «Руно» Київської області та його переробка: кваліфікаційна робота магістра ( 204 - технологія виробництва та переробки продукції тваринництва) / Білоцерківський національний аграрний університет. Кафедра технології виробництва молока і м`яса; Наук. керівник А. П. Король , доцент. - Біла Церква, 2023. - 41 с.
Короткий огляд (реферат): Вівчарство є традиційною галуззю в Україні і відіграє важливу роль у національній економіці. Більшість поголів’я овець утримують, в степових районах. Вівці забезпечують промисловість вовною, яка необхідна для виробництва різноманітних текстильних виробів та цінного каракулю, що експортується за кордон, а також молоком, важливим продуктом харчування для населення. Проаналізувавши підприємство пропонуємо на перспективу фермерському господарстві «Руно» збільшити поголів’я вівцематок до 40 голів, а також підгодовувати в підсисний період ягнят наданою рецептурою раціоні із застосуванням влітку зеленої маси. Обладнати вівчарні кормовим столом з кормовою дерев’яною граткою, що забезпечить якісне споживання кормів вівцями. Проводити стрижку романівських овець автоматизовано тобто за допомогою спеціально виготовлених стригальних машинок для овець Можна розпочати виробляти з овечого молока сир «Фета», який вирізняється своїми смаковими якостями.
Опис: Sheep breeding is a traditional industry in Ukraine and plays an important role in the national economy. Most of the sheep are kept in steppe areas. Sheep provide the industry with wool, which is necessary for the production of various textiles and valuable woolen cloth, which is exported abroad, as well as milk, an important food product for the population. After analyzing the enterprise, we suggest that the "Runo" farm should increase the number of ewes to 40 heads, as well as feed the lambs during the suckling period with the ration provided by the recipe with the use of green mass in the summer. Equip the sheepfolds with a feed table with a wooden feed grate, which will ensure high-quality feed consumption by sheep. Shearing of Romanov sheep is automated, that is, with the help of specially made shearing machines for sheep. You can start producing "Feta" cheese from sheep's milk, which is distinguished by its taste qualities.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/12033
УДК: 636.3.09
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (магістри)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
analiz_tekhnolohii_vyrobnytstva_vivcharstva.pdf862,14 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.