Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/11973
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorPrilipko, Tetiana-
dc.contributor.authorПриліпко, Тетяна Миколаївна-
dc.contributor.authorBukalova, Natalia-
dc.contributor.authorБукалова, Наталія Володимирівна-
dc.contributor.authorBogatko, Nadiіa-
dc.contributor.authorБогатко, Надія Михайлівна-
dc.contributor.authorLyasota, Vasily-
dc.contributor.authorЛясота, Василь Петрович-
dc.date.accessioned2024-06-23T09:18:15Z-
dc.date.available2024-06-23T09:18:15Z-
dc.date.issued2023-
dc.identifier.citationStudy of the influence of microbiological, chemical and physical hazardous factors in the technological process of dairy products production / T.Prilipko, N. Bukalova, N. Bogatko, V. Lyasota // Modern engineering and innovative technologies. - 2023. -Issue №26. - Part 1. - P.68-71.uk_UA
dc.identifier.issn2567-5273-
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/11973-
dc.descriptionАналізуючи небезпечні фактори слід розглядати також сировину, з якої виготовляється даний продукт, інгредієнти, допоміжні матеріали, які входять до складу цього продукту, покрокове виробництво харчового ланцюга, зберігання продукції, а також транспортування. Для того, щоб забезпечити ефективність плану НАССР, потрібно ретельно проводити аналізування небезпечних чинників. На молокопереробному підприємстві провели ідентифікацію та аналізування небезпечних чинників технологічного процесу виробництва пастеризованого молока. Ретельний моніторинг на етапі приймання молочної сировини дає можливість знизити перелік потенційних небезпек на інших етапах виробництва харчового ланцюга. Друга і третя критичні точки контролю встановлені на етапах первинної і вторинної пастеризації. Біологічний вплив на молоко після пастеризації полягає в тому, що є можливість знищити залишкову мікрофлору залежно від коефіцієнта рівня пастеризації та первинного бактеріального забруднення молочної сировиниuk_UA
dc.description.abstractWhen analyzing dangerous factors, the raw materials from which this product is made, ingredients, auxiliary materials that are part of this product, step-by-step production of the food chain, product storage, and transportation should also be considered. In order to ensure the effectiveness of the HACCP plan, it is necessary to carefully analyze the risk factors. Identification and analysis of dangerous factors in the technological process of pasteurized milk production were carried out at the milk processing enterprise. Careful monitoring at the stage of receiving dairy raw materials makes it possible to reduce the list of potential dangers at other stages of the food chain production. The second and third critical control points are established at the stages of primary and secondary pasteurization. The biological effect on milk after pasteurization is that there is an opportunity to destroy residual microflora depending on the coefficient of pasteurization level and primary bacterial contamination of milk raw materials.uk_UA
dc.language.isoenuk_UA
dc.subjectdairy raw materialsuk_UA
dc.subjecttechnological processuk_UA
dc.subjectpasteurizationuk_UA
dc.subjectidentificationuk_UA
dc.subjectdangerous factorsuk_UA
dc.subjectмолочна сировинаuk_UA
dc.subjectпастеризаціяuk_UA
dc.subjectідентифікаціюuk_UA
dc.subjectнебезпечні чинникиuk_UA
dc.subjectтехнологічний процесuk_UA
dc.titleStudy of the influence of microbiological, chemical and physical hazardous factors in the technological process of dairy products productionuk_UA
dc.title.alternativeДослідження впливу мікробіологічних, хімічних і фізичних небезпечних чинників технологічного процесу виробництва молочних продуктівuk_UA
dc.typeСтаттяuk_UA
dc.identifier.udc614.31: 637.12/.3uk_UA
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
study_of_the_influence.pdf681,65 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.