Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/11924
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorБатенко, Тамара Василівна-
dc.contributor.authorBatenko, Tamara-
dc.date.accessioned2024-06-21T06:26:41Z-
dc.date.available2024-06-21T06:26:41Z-
dc.date.issued2023-
dc.identifier.citationБатенко Т. В. Удосконалення технології виробництва харчових яєць та їх переробка в умовах ПАТ «Агрофірма Березанська птахофабрика» Київської області: кваліфікаційна робота магістра (204 - технологія виробництра та переробки придукції тваринництва) / Білоцерківський національний аграрний університет. Кафедра технології кормів, кормових добавок і годівлі тварин; Наук. керівник В. М. Недащківський, доцент. - Біла Церква, 2023. - 51 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/11924-
dc.descriptionThe aim of the study is to improve the technology of food egg production using the complex mineral and vitamin supplement Salvit at PJSC Agrofirm Berezanska Poultry Farm. Based on this goal, the following tasks were set to be solved - to analyze the age and breed composition of poultry - productive characteristics of poultry; - poultry keeping, - feeding technology; - reproductive characteristics of laying hens; - conduct a scientific and economic experiment using the Salvit complex mineral and vitamin supplement; draw conclusions and provide suggestions to the farm. It can be concluded that the cost of egg production under the proposed option amounted to 91500 thousand UAH, which is 1500 thousand UAH more than the base case, respectively. The amount of profit and net income in the proposed variant is 4.7% higher. Therefore, it can be concluded that the use of the complex mineral and vitamin supplement "Salvit" in the diets for laying hens of the parent flock is rational, since more products were obtained in the proposed variant than in the baseline.uk_UA
dc.description.abstractМета роботи - удосконалити технологію виробництва харчових яєць при використанні комплексної мінерально- вітамінної добавки «Сальвіт» в ПрАТ «Агрофірма «Березанська птахофабрика». Виходячи із поставленої мети на вирішення поставлені такі завдання: - проаналізувати віковий, породний склад птиці; - продуктивні характеристики птиці; - утримання птиці, - технологію годівлі; - відтворювальні характеристики курей-несучок; - провести науково-господарський дослід з використанням комплексної мінерально-вітамінної добавки «Сальвіт»; зробити висновки і надати пропозиції господарству. Можна зробити висновок, що собівартість виробництва яєць за запропонованого варіанту становила 91500 тис. грн., що на 1500 тис. грн. більша від базового варіанту відповідно. Сума прибутку і чистий дохід у запропонованому варіанті більше на 4,7 %. Тому можна зробити висновки, що використання комплексної мінерально-вітамінної добавки «Сальвіт» в складі раціонів для курей-несучок батьківського стада є раціональним,оскільки було більше отримано продукції у запропонованому варіанті ніж у базовому.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherБНАУuk_UA
dc.subjectтехнологія вирощування курейuk_UA
dc.subjectchicken breeding technologyuk_UA
dc.subjectгодівляuk_UA
dc.subjectfeedinguk_UA
dc.subjectраціонuk_UA
dc.subjectrationuk_UA
dc.subjectкури-несучкиuk_UA
dc.subjectlaying hensuk_UA
dc.titleУдосконалення технології виробництва харчових яєць та їх переробка в умовах ПАТ «Агрофірма Березанська птахофабрика» Київської областіuk_UA
dc.title.alternativeImprovement of production technology edible eggs and their processing in the conditions of Agrofirma PJSC Berezan poultry farm" of Kyiv regionuk_UA
dc.typeКваліфікаційні роботиuk_UA
dc.identifier.udc637.4uk_UA
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (магістри)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Udoskonalennia_tekhnolohii_vyrobnytstva.pdf1,46 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.