Please use this identifier to cite or link to this item: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/11924
Title: Удосконалення технології виробництва харчових яєць та їх переробка в умовах ПАТ «Агрофірма Березанська птахофабрика» Київської області
Other Titles: Improvement of production technology edible eggs and their processing in the conditions of Agrofirma PJSC Berezan poultry farm" of Kyiv region
Authors: Батенко, Тамара Василівна
Batenko, Tamara
Keywords: технологія вирощування курей;chicken breeding technology;годівля;feeding;раціон;ration;кури-несучки;laying hens
Issue Date: 2023
Publisher: БНАУ
Citation: Батенко Т. В. Удосконалення технології виробництва харчових яєць та їх переробка в умовах ПАТ «Агрофірма Березанська птахофабрика» Київської області: кваліфікаційна робота магістра (204 - технологія виробництра та переробки придукції тваринництва) / Білоцерківський національний аграрний університет. Кафедра технології кормів, кормових добавок і годівлі тварин; Наук. керівник В. М. Недащківський, доцент. - Біла Церква, 2023. - 51 с.
Abstract: Мета роботи - удосконалити технологію виробництва харчових яєць при використанні комплексної мінерально- вітамінної добавки «Сальвіт» в ПрАТ «Агрофірма «Березанська птахофабрика». Виходячи із поставленої мети на вирішення поставлені такі завдання: - проаналізувати віковий, породний склад птиці; - продуктивні характеристики птиці; - утримання птиці, - технологію годівлі; - відтворювальні характеристики курей-несучок; - провести науково-господарський дослід з використанням комплексної мінерально-вітамінної добавки «Сальвіт»; зробити висновки і надати пропозиції господарству. Можна зробити висновок, що собівартість виробництва яєць за запропонованого варіанту становила 91500 тис. грн., що на 1500 тис. грн. більша від базового варіанту відповідно. Сума прибутку і чистий дохід у запропонованому варіанті більше на 4,7 %. Тому можна зробити висновки, що використання комплексної мінерально-вітамінної добавки «Сальвіт» в складі раціонів для курей-несучок батьківського стада є раціональним,оскільки було більше отримано продукції у запропонованому варіанті ніж у базовому.
Description: The aim of the study is to improve the technology of food egg production using the complex mineral and vitamin supplement Salvit at PJSC Agrofirm Berezanska Poultry Farm. Based on this goal, the following tasks were set to be solved - to analyze the age and breed composition of poultry - productive characteristics of poultry; - poultry keeping, - feeding technology; - reproductive characteristics of laying hens; - conduct a scientific and economic experiment using the Salvit complex mineral and vitamin supplement; draw conclusions and provide suggestions to the farm. It can be concluded that the cost of egg production under the proposed option amounted to 91500 thousand UAH, which is 1500 thousand UAH more than the base case, respectively. The amount of profit and net income in the proposed variant is 4.7% higher. Therefore, it can be concluded that the use of the complex mineral and vitamin supplement "Salvit" in the diets for laying hens of the parent flock is rational, since more products were obtained in the proposed variant than in the baseline.
URI: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/11924
metadata.dc.identifier.udc: 637.4
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи (магістри)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Udoskonalennia_tekhnolohii_vyrobnytstva.pdf1,46 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.