Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/11834
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorГришко, Віталій Анатолійович-
dc.contributor.authorGrishko, Vitaliі-
dc.contributor.authorЗоценко, Володимир Миколайович-
dc.contributor.authorZotsenko, Volodymyr-
dc.contributor.authorОстровський, Денис Миколайович-
dc.contributor.authorOstrovsky, Denis-
dc.date.accessioned2024-06-18T07:02:59Z-
dc.date.available2024-06-18T07:02:59Z-
dc.date.issued2024-
dc.identifier.citationГришко В. А. М’ясна продуктивність перепелів породи Фараон за випоювання біотехнологічною добавкою (суспензія Chlorella sorokiniana) / В. А. Гришко, В. М.Зоценко, Д. М.Островський // Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва: зб. наук. праць.- Біла Церква: БНАУ, 2024.- № 1.- С. 106-115.doi: 10.33245/2310-9289-2024-186-1-106-115uk_UA
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/11834-
dc.descriptionDrinking chlorella suspension of young quails of the Pharaoh breed during the 60s days helps to improve their preservation by 6.7 %, and also increases live weight and average daily growth by 31.7 g and 0.53 g, respectively. Addition to drinking water of quails of the meat direction of the productivity of the suspension Chlorella sorokiniana contributes to the growth of their pre-slaughter weight by 31.7 g, cartridge carcass by – 22.2 g compared to the control group. Quail carcasses of the experimental group are characterized by a higher yield of edible parts per 15.7% due to the increase of mainly pectoral muscles and pelvic muscles compared to control. Drinking Chlorella suspension sorokiniana of Pharaoh quail for 60 days does not affect the quality of carcasses and indicators of the quality of the broth prepared from them, compared to the control.uk_UA
dc.description.abstractВипоювання суспензією хлорели молодняку перепелів породи Фараон протягом 60-ти діб сприяє поліпшенню їх збереженості на 6,7 %, а також підвищує живу масу і середньодобовий приріст, відповідно, на 31,7 г і 0,53 г. Додавання до питної води перепелів м’ясного напряму продуктивності суспензії Chlorella sorokiniana сприяє зростанню їх передзабійної маси на 31,7 г, патраної тушки на – 22,2 г порівняно з контрольною групою. Тушки перепелів дослідної групи характеризуються вищим виходом їстівних частин на 15,7 % за рахунок збільшення переважно грудних м’язів та м’язів тазових кінцівок порівняно з контролем. Випоювання суспензією хлорели Chlorella sorokiniana перепелів породи Фараон впродовж 60-ти діб не впливає на якість тушок та показники якості бульйону, приготовленого з них, порівняно з контролем.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherБНАУuk_UA
dc.subjectбіотехнологіяuk_UA
dc.subjectbiotechnologyuk_UA
dc.subjectсуспензія Chlorella sorokinianauk_UA
dc.subjectChlorella sorokiniana suspensionuk_UA
dc.subjectфотобіореакторuk_UA
dc.subjectphotobioreactoruk_UA
dc.subjectпоказники забоюuk_UA
dc.subjectslaughter parametersuk_UA
dc.subjectвихід їстіuk_UA
dc.subjectway to eatuk_UA
dc.subjectмаса патраної тушкиuk_UA
dc.subjectmass of cartridge carcassuk_UA
dc.subjectбіотехнологічні параметриuk_UA
dc.subjectbiotechnological parametersuk_UA
dc.subjectкультивуванняuk_UA
dc.subjectcultivationuk_UA
dc.subjectмаса тілаuk_UA
dc.subjectbody weightuk_UA
dc.subjectперепілки породи Фараонuk_UA
dc.subjectquails of the Pharaoh breeduk_UA
dc.subjectмаса внутрішніх органівuk_UA
dc.subjectmass of internal organsuk_UA
dc.subjectприрістuk_UA
dc.subjectincreaseuk_UA
dc.titleМ’ясна продуктивність перепелів породи Фараон за випоювання біотехнологічною добавкою (суспензія Chlorella sorokiniana)uk_UA
dc.title.alternativeMeat productivity of quail of the Pharaoh breed after drinking a biotechnologicum supplementum (Suspension of Chlorella sorokiniana)uk_UA
dc.typeСтаттяuk_UA
dc.identifier.udc636.59.033:636.087.8uk_UA
dc.identifier.doi10.33245/2310-9289-2024-186-1-106-115-
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
miasna_produktyvnist.pdf818,01 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.