Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/11804
Назва: Енергетична оцінка елементів органічної технології вирощування сої
Інші назви: Energy assessment of elements of organic technology of soybean cultivation
Автори: Німенко, Сергій Сергійович
Nimenko, Serhii
Грабовський, Микола Борисович
Grabovskyi, Mykola
Козак, Леонід Андрійович
Kozak, Leonid
Ключові слова: Енергетична оцінка;Energy assessment;органічна технологія;organic technology;соя;soy;Сорти;Varieties;Заходи контролювання чисельності бур’янів;Weed control measures;Інокулювання насіння;Seed inoculation;коефіцієнт енергетичної ефективності;coefficient of energy efficiency
Дата публікації: 11-жов-2023
Видавництво: Уманський національний університет садівництва
Короткий огляд (реферат): Метою досліджень було визначення енергетичної ефективності елементів органічної технології сої. Дослідження були проведенні в 2020–2022 рр. в умовах Навчально виробничого центру (НВЦ) Білоцерківського національного аграрного університету. Найбільшу врожайність зерна сої отримали за вирощуванні сорту Сігалія з інокулюванням насіння Біомаг соя і підгортанням рослин сої у фазі 1-го справжнього листка – 2,71 т/га. Це сприяло отриманню максимального коефіцієнта енергетичної ефективності - 5,85. За використання препаратів Легум Фікс і Біоінокулянт БТУ-т він становив 5,74 і 5,80, відповідно. У сортів Таурус і ЕС Тенор на цьому варіанті заходів контролювання чисельності бур’янів (підгортанням рослин сої у фазі 1-го справжнього листка) коефіцієнт енергетичної ефективності був в межах 4,96–5,18 і 5,46–5,61. The purpose of the research was to determine the energy efficiency of elements of organic soybean technology. The research was conducted in 2020–2022 in the conditions of the Educational and Production Center of the Belotserk National Agrarian University. The highest yield of soybeans was obtained by growing the Sigalia variety with inoculation of Biomag soybean seeds and uprooting of soybean plants in the phase of the 1st true leaf - 2.71 t/ha. It contributed to obtaining the maximum coefficient of energy efficiency - 5.85. When using Legum Fix and Bioinoculant BTU-t, it was 5.74 and 5.80, respectively. In Taurus and ES Tenor varieties, the energy efficiency coefficient was in the range of 4.96–5.18 and 5.46–5.61 for this variant of weed control measures (by uprooting soybean plants in the phase of the 1st true leaf).
Опис: Німенко С.С., Грабовський М.Б., Козак Л.А. Енергетична оцінка елементів органічної технології вирощування сої. Матеріали VIII всеукраїнської науково-практичної конференції «Генетика і селекція в сучасному агрокомплексі» (присвячено 155-річчю заснування факультету агрономії Уманського національного університету садівництва). 11-13 жовтня 2023. Умань. 2023. С. 100-101.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/11804
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
тези Німенко Генетика і селекція 20.11.2023.pdf3,31 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.