Please use this identifier to cite or link to this item: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/11623
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorСаченко, Вероніка Олександрівна-
dc.contributor.authorSachenko, Veronika-
dc.date.accessioned2024-06-06T06:55:34Z-
dc.date.available2024-06-06T06:55:34Z-
dc.date.issued2023-
dc.identifier.citationСаченко В. О. Аналіз та удосконалення технології розсільних сирів в умовах ТОВ «Аверса-Вінниця»: кваліфікаційна робота магістра (181 - харчові технології) / Білоцерківський національний аграрний університет. Кафедра безпечності та якості харчових продуктів, сировини і технологічних процесів; Наук.керівник Г. В. Мерзлова, доцент. — Біла Церква, 2023. — 44 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/11623-
dc.descriptionNowadays, interest in food products, which are produced on the basis of natural raw materials at small cheese factories, is growing all over the world. Pigtail cheese or Chechil cheese is the national Armenian cheese. It is produced mainly at home and only by hand. In addition, this cheese is consumed by the population who are supporters of a healthy diet, since it can be safely eaten during a diet. Chechil cheese is made from natural products, in the production process of which no chemical components are added, and in addition, thanks to a unique technology, it preserves the maximum amount of useful substances that are characteristic of the raw material, and among them are nutrient juices and microelements. The requirements of the regulatory documentation for the main, auxiliary raw materials and auxiliary materials for production were characterized, as well as the requirements for finished products were given. The production of Chechil cheese and its technological processes are described, as well as the technological scheme of production is described. Its specification was given, as well as the selection and calculation of the equipment's power was carried out. Economic calculations of the improved technology of Chechil cheese were carried out.uk_UA
dc.description.abstractНині в усьому світі наростає інтерес до продуктів харчування, які вироблені на основі натуральної сировини на невеличких підприємствах-сироварнях. Сир косичка або ж сир чечил – це національний вірменський сир. Його виробляють у основному у домашніх умовах й лише у ручну. Окрім того, цей сир споживає населення, яке є прибічниками здорового харчування, так як його можна сміливо їсти під час дієти. Сир чечил, виготовляють із натуральних продуктів, у процесі виробництва якого не додають ні які хімічні складові, і окрім того, за рахунок унікальної технології зберігає максимальну кількість корисних речовин, які властиві для вихідної сировини, і до їх числа належать живильні соки й мікроелементи. Було охарактеризовано вимоги нормативної документації до основної, допоміжної сировини та допоміжних матеріалів для виробництва, а також наведено вимоги до готової продукції. Зроблено опис виробництва сиру чечил та його технологічних процесів, а також описано технологічну схему виробництва. Було наведено його специфікацію, а також проведено підбір та розрахунок потужності обладнання. Проведено економічні розрахунки удосконаленої технології сиру чечил.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherБілоцерківський національний аграрний університетuk_UA
dc.subjectсир чечилuk_UA
dc.subjectChechil cheeseuk_UA
dc.subjectпродуктовий розрахунокuk_UA
dc.subjectproduct calculationuk_UA
dc.subjectорганолептичні показникиuk_UA
dc.subjectorganoleptic indicatorsuk_UA
dc.subjectпаприкаuk_UA
dc.subjectpaprikauk_UA
dc.subjectкріпuk_UA
dc.subjectdilluk_UA
dc.subjectсировинаuk_UA
dc.subjectraw materialsuk_UA
dc.titleАналіз та удосконалення технології розсільних сирів в умовах ТОВ «Аверса-Вінниця»uk_UA
dc.title.alternativeAnalysis and improvement of the technology of different cheese in the conditions of Aversa-Vinnytsya LLCuk_UA
dc.typeКваліфікаційні роботиuk_UA
dc.identifier.udc637.35uk_UA
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи (магістри)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Саченко Вероніка Олександрівна МАГ 23.pdf865,55 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.