Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/11623
Назва: Аналіз та удосконалення технології розсільних сирів в умовах ТОВ «Аверса-Вінниця»
Інші назви: Analysis and improvement of the technology of different cheese in the conditions of Aversa-Vinnytsya LLC
Автори: Саченко, Вероніка Олександрівна
Sachenko, Veronika
Ключові слова: сир чечил;Chechil cheese;продуктовий розрахунок;product calculation;органолептичні показники;organoleptic indicators;паприка;paprika;кріп;dill;сировина;raw materials
Дата публікації: 2023
Видавництво: Білоцерківський національний аграрний університет
Бібліографічний опис: Саченко В. О. Аналіз та удосконалення технології розсільних сирів в умовах ТОВ «Аверса-Вінниця»: кваліфікаційна робота магістра (181 - харчові технології) / Білоцерківський національний аграрний університет. Кафедра безпечності та якості харчових продуктів, сировини і технологічних процесів; Наук.керівник Г. В. Мерзлова, доцент. — Біла Церква, 2023. — 44 с.
Короткий огляд (реферат): Нині в усьому світі наростає інтерес до продуктів харчування, які вироблені на основі натуральної сировини на невеличких підприємствах-сироварнях. Сир косичка або ж сир чечил – це національний вірменський сир. Його виробляють у основному у домашніх умовах й лише у ручну. Окрім того, цей сир споживає населення, яке є прибічниками здорового харчування, так як його можна сміливо їсти під час дієти. Сир чечил, виготовляють із натуральних продуктів, у процесі виробництва якого не додають ні які хімічні складові, і окрім того, за рахунок унікальної технології зберігає максимальну кількість корисних речовин, які властиві для вихідної сировини, і до їх числа належать живильні соки й мікроелементи. Було охарактеризовано вимоги нормативної документації до основної, допоміжної сировини та допоміжних матеріалів для виробництва, а також наведено вимоги до готової продукції. Зроблено опис виробництва сиру чечил та його технологічних процесів, а також описано технологічну схему виробництва. Було наведено його специфікацію, а також проведено підбір та розрахунок потужності обладнання. Проведено економічні розрахунки удосконаленої технології сиру чечил.
Опис: Nowadays, interest in food products, which are produced on the basis of natural raw materials at small cheese factories, is growing all over the world. Pigtail cheese or Chechil cheese is the national Armenian cheese. It is produced mainly at home and only by hand. In addition, this cheese is consumed by the population who are supporters of a healthy diet, since it can be safely eaten during a diet. Chechil cheese is made from natural products, in the production process of which no chemical components are added, and in addition, thanks to a unique technology, it preserves the maximum amount of useful substances that are characteristic of the raw material, and among them are nutrient juices and microelements. The requirements of the regulatory documentation for the main, auxiliary raw materials and auxiliary materials for production were characterized, as well as the requirements for finished products were given. The production of Chechil cheese and its technological processes are described, as well as the technological scheme of production is described. Its specification was given, as well as the selection and calculation of the equipment's power was carried out. Economic calculations of the improved technology of Chechil cheese were carried out.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/11623
УДК: 637.35
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (магістри)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Саченко Вероніка Олександрівна МАГ 23.pdf865,55 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.