Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/11591
Назва: Аналіз та удосконалення технології пресованих хлібопекарських дріжджів в умовах ПрАТ «Компанії Ензим»
Інші назви: Analysis and improvement of the pressed bakery yeast technology in the conditions of the Enzym Company
Автори: Ненько, Сергій Олександрович
Nenko, Serhii
Ключові слова: пресованих хлібопекарських дріжджів;pressed baker's yeast;продуктовий розрахунок;product calculation;сировина;raw materials;органолептичні показники;organoleptic indicators;меляса;molasses
Дата публікації: 2023
Видавництво: Білоцерківський національний аграрний університет
Бібліографічний опис: Ненько С. О. Аналіз та удосконалення технології пресованих хлібопекарських дріжджів в умовах ПрАТ «Компанії Ензим»: кваліфікаційна робота магістра (181 - харчові технології) / Білоцерківський національний аграрний університет. Кафедра безпечності та якості харчових продуктів, сировини і технологічних процесів; Наук.керівник Г. В. Мерзлова, доцент. — Біла Церква, 2023. — 45 с.
Короткий огляд (реферат): Виробництво хліба й хлібобулочних виробів являється однією із основних галузей харчової промисловості країни. Вона відіграє важливу соціальну й стратегічну роль в суспільстві. Беручи до уваги існуючі тенденції на ринку хлібобулочних виробів, пріоритетними спрямуваннями інноваційного розвитку підприємств галузі являється підвищення якості продукції й постійне оновлення асортименту, зростання асортименту продукції й розширення цільових ринків збуту. Розв'язати проблему оздоровлення й збагачення асортименту хлібобулочних виробів можна за допомогою створення й впровадження у виробництво масових сортів оздоровчих хлібобулочних виробів, які збагачені соєю, молочними чи ж рослинними продуктами, поліненасиченими жирними кислотами, вітамінами, мінералами, харчовими волокнами тобіш функціональними інгредієнтами Було охарактеризовано вимоги нормативної документації до основної, допоміжної сировини та допоміжних матеріалів для виробництва, а також наведено вимоги до готової продукції. Зроблено опис виробництва пресованих хлібопекарських дріжджів та її технологічних процесів, а також описано технологічну схему виробництва. Було наведено її специфікацію, а також проведено підбір обладнання. Проведено економічні розрахунки удосконаленої технології пресованих хлібопекарських дріжджів.
Опис: The production of bread and bakery products is one of the main branches of the country's food industry. It plays an important social and strategic role in society. Taking into account the existing trends in the market of bakery products, the priority directions of the innovative development of the enterprises of the industry are the improvement of the quality of products and the constant renewal of the assortment, the growth of the assortment of products and the expansion of target sales markets. It is possible to solve the problem of improving the health and enrichment of the range of bakery products by creating and introducing mass varieties of healthy bakery products, which are enriched with soy, dairy or vegetable products, polyunsaturated fatty acids, vitamins, minerals, dietary fibers and other functional ingredients. The requirements of regulatory documentation for the main, auxiliary raw materials and auxiliary materials for production were characterized, as well as the requirements for finished products. The production of pressed baker's yeast and its technological processes are described, as well as the technological scheme of production is described. Its specification was given, as well as the selection of equipment was carried out. Economic calculations of the improved technology of pressed baker's yeast were carried out.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/11591
УДК: 664.642
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (магістри)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Ненько Сергій Олександрович МАГ 23.pdf620,82 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.