Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/11588
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.author | Мартиненко, Інна Олександрівна | - |
dc.contributor.author | Martynenko, Inna | - |
dc.date.accessioned | 2024-06-04T11:32:51Z | - |
dc.date.available | 2024-06-04T11:32:51Z | - |
dc.date.issued | 2023 | - |
dc.identifier.citation | Мартиненко І. О. Вивчення та покращення технології сосисок: кваліфікаційна робота магістра (181 - харчові технології) / Білоцерківський національний аграрний університет. Кафедра харчових технологій і технологій переробки продукції тваринництва; Наук.керівник Н. М. Ломова, доцент. — Біла Церква, 2023. — 43 с. | uk_UA |
dc.identifier.uri | http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/11588 | - |
dc.description | Sausage products are a traditional product of almost daily nutrition for Ukrainians. The market of sausage products in the country is represented by boiled, semi-smoked, smoked sausages, delicacies, saltisone, etc. The main selection criteria are still the brand, price and taste characteristics. Sausages are a meat product made from minced boiled meat of animals or poultry. In fact, they are a small sausage, however, unlike ordinary sausage, it is usually eaten after some heat treatment (boiling and frying). The requirements of the regulatory documentation for the main, auxiliary raw materials and auxiliary materials for production were characterized, as well as the requirements for finished products were given. A description of the production of chicken sausages and their technological processes was made, as well as a technological scheme of production was described. Its specification was given, and the selection of equipment was also carried out. Economic calculations of the improved technology for making chicken sausages were carried out. | uk_UA |
dc.description.abstract | Ковбасні вироби – це традиційний продукт практично щоденного харчування для українців. Ринок ковбасних виробів в державі представлений вареними, напівкопченими, копченими ковбасами, делікатесами, сальтисоном тощо. Основні критерії вибору – це все ж таки бренд, ціна та смакові характеристики. Сосиски являються м'ясним продуктом, який готується із подрібненого вареного м'яса тварин чи ж птиці. По суті, вони являють собою маленьку ковбаску, однак на відміну від звичайної ковбаси зазвичай вживається у їжу опісля деякої термічної обробки (варіння і смаження). Було охарактеризовано вимоги нормативної документації до основної, допоміжної сировини та допоміжних матеріалів для виробництва, а також наведено вимоги до готової продукції. Зроблено опис виробництва сосисок із курячого м’яса та їх технологічних процесів, а також описано технологічну схему виробництва. Було наведено її специфікацію, а також проведено підбір обладнання. Проведено економічні розрахунки удосконаленої технології виготовлення сосисок із курячого м’яса. | uk_UA |
dc.language.iso | uk | uk_UA |
dc.publisher | Білоцерківський національний аграрний університет | uk_UA |
dc.subject | сосиски | uk_UA |
dc.subject | sausages | uk_UA |
dc.subject | сир | uk_UA |
dc.subject | cheese | uk_UA |
dc.subject | продуктовий розрахунок | uk_UA |
dc.subject | product calculation | uk_UA |
dc.subject | сировина | uk_UA |
dc.subject | raw materials | uk_UA |
dc.subject | органолептичні показники | uk_UA |
dc.subject | organoleptic indicators | uk_UA |
dc.subject | ковбасні вироби | uk_UA |
dc.subject | sausage products | uk_UA |
dc.title | Вивчення та покращення технології сосисок | uk_UA |
dc.title.alternative | Study and improvement of sausage technology | uk_UA |
dc.type | Кваліфікаційні роботи | uk_UA |
dc.identifier.udc | 637.524 | uk_UA |
Розташовується у зібраннях: | Кваліфікаційні роботи (магістри) |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Мартиненко Інна Олександрівна МАГ 23.pdf | 794,9 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.