Please use this identifier to cite or link to this item: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/11588
Title: Вивчення та покращення технології сосисок
Other Titles: Study and improvement of sausage technology
Authors: Мартиненко, Інна Олександрівна
Martynenko, Inna
Keywords: сосиски;sausages;сир;cheese;продуктовий розрахунок;product calculation;сировина;raw materials;органолептичні показники;organoleptic indicators;ковбасні вироби;sausage products
Issue Date: 2023
Publisher: Білоцерківський національний аграрний університет
Citation: Мартиненко І. О. Вивчення та покращення технології сосисок: кваліфікаційна робота магістра (181 - харчові технології) / Білоцерківський національний аграрний університет. Кафедра харчових технологій і технологій переробки продукції тваринництва; Наук.керівник Н. М. Ломова, доцент. — Біла Церква, 2023. — 43 с.
Abstract: Ковбасні вироби – це традиційний продукт практично щоденного харчування для українців. Ринок ковбасних виробів в державі представлений вареними, напівкопченими, копченими ковбасами, делікатесами, сальтисоном тощо. Основні критерії вибору – це все ж таки бренд, ціна та смакові характеристики. Сосиски являються м'ясним продуктом, який готується із подрібненого вареного м'яса тварин чи ж птиці. По суті, вони являють собою маленьку ковбаску, однак на відміну від звичайної ковбаси зазвичай вживається у їжу опісля деякої термічної обробки (варіння і смаження). Було охарактеризовано вимоги нормативної документації до основної, допоміжної сировини та допоміжних матеріалів для виробництва, а також наведено вимоги до готової продукції. Зроблено опис виробництва сосисок із курячого м’яса та їх технологічних процесів, а також описано технологічну схему виробництва. Було наведено її специфікацію, а також проведено підбір обладнання. Проведено економічні розрахунки удосконаленої технології виготовлення сосисок із курячого м’яса.
Description: Sausage products are a traditional product of almost daily nutrition for Ukrainians. The market of sausage products in the country is represented by boiled, semi-smoked, smoked sausages, delicacies, saltisone, etc. The main selection criteria are still the brand, price and taste characteristics. Sausages are a meat product made from minced boiled meat of animals or poultry. In fact, they are a small sausage, however, unlike ordinary sausage, it is usually eaten after some heat treatment (boiling and frying). The requirements of the regulatory documentation for the main, auxiliary raw materials and auxiliary materials for production were characterized, as well as the requirements for finished products were given. A description of the production of chicken sausages and their technological processes was made, as well as a technological scheme of production was described. Its specification was given, and the selection of equipment was also carried out. Economic calculations of the improved technology for making chicken sausages were carried out.
URI: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/11588
metadata.dc.identifier.udc: 637.524
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи (магістри)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Мартиненко Інна Олександрівна МАГ 23.pdf794,9 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.