Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/11541
Назва: Аналіз та удосконалення технології кисломолочних напоїв в умовах ПрАТ «Обухівський молокозавод» Київської області
Інші назви: Analysis and improvement of the technology of fermented milk drinks in the conditions of PrJSC "Obuhivskyi molokozavod" Kyiv region
Автори: Карпенчук, Юлія Володимирівна
Karpenchuk, Julia
Ключові слова: молоко-сировина;raw milk;ацидофільний продукт;acidophilic product;кисломолочні напої;fermented milk drinks;пробіотик;probiotic;бджолина обніжка;bee honey;олігофруктоза;oligofructose;економічна ефективність;economic efficiency
Дата публікації: 2023
Видавництво: Білоцерківський національний аграрний університет
Бібліографічний опис: Карпенчук Ю. В. Аналіз та удосконалення технології кисломолочних напоїв в умовах ПрАТ «Обухівський молокозавод» Київської області: кваліфікаційна робота магістра (181 - харчові технології) / Білоцерківський національний аграрний університет. Кафедра безпечності та якості харчових продуктів, сировини і технологічних процесів; Наук.керівник А. Д. Качан, доцент. — Біла Церква, 2023. — 42 с.
Короткий огляд (реферат): Метою роботи було проведення досліджень з виробництва кисломолочних напоїв, функціональних добавок, які використовуються при виробництві молочних продуктів (пробіотиків, бджолиної обніжки та олігофруктози), розробка технології збагаченого ацидофільного продукту з подовженим терміном зберігання, експертиза якості та оцінка його функціональних властивостей. Науково-обґрунтований компонентний склад кисломолочного напою. Визначені технологічні режими і розроблена технологія виробництва збагаченого ацидофільного продукту. Визначено спосіб продовження терміну зберігання продукту. Встановлено строки зберігання збагаченого ацидофільного продукту, визначена його харчова, біологічна і енергетична цінність. На основі проведених досліджень розроблена технологія збагаченого кисломолочного напою з подовженим терміном зберігання.
Опис: The purpose of the work is to carry out research on the production of fermented milk drinks, functional additives used in the production of dairy products (probiotics, bee pollen and oligofructose), development of the technology of an enriched acidophilic product with an extended shelf life, quality examination and evaluation of its functional properties. Scientifically substantiated component composition of sour milk drink. The technological regimes are determined and the production technology of the enriched acidophilic product is developed. The method of extending the shelf life of the product has been determined. The terms of storage of the enriched acidophilic product were established, and its nutritional, biological and energy value was determined. On the basis of the conducted research, the technology of enriched fermented milk drink with an extended shelf life was developed.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/11541
УДК: 637.146.2
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (магістри)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Карпенчук Юлія Володимирівна МАГ 23.pdf578,01 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.