Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/11521
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorДоброва, Оксана Миколаївна-
dc.contributor.authorDobrova, Oksana-
dc.date.accessioned2024-05-27T10:58:04Z-
dc.date.available2024-05-27T10:58:04Z-
dc.date.issued2023-
dc.identifier.citationДоброва О. М. Аналіз та удосконалення технології ферментованих молочних напоїв в умовах ТОВ «Оржицький молокозавод» Полтавської області: кваліфікаційна робота магістра (181 - харчові технології) / Білоцерківський національний аграрний університет. Кафедра харчових технологій і технологій переробки продукції тваринництва; Наук.керівник О.П. Гребельник, доцент. — Біла Церква, 2023. — 57 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/11521-
dc.descriptionWays of fermented milk drinks development are analyzed. Methods of improving products to increase their biological value have been found The technical and economic characteristics of LLC "Orzhytskyi molokozavod" were studied. The expansion of its assortment and the introduction of sour-milk drink "Zakvaska" are justified Fermented milk drink "Zakvaska" technology is grounded. A product calculation has been carried out. The equipment has been selected. An apparatus-turn-technological scheme of production has been drawn up. Implementation of the HACCP system is planned. An additional addition of lactulose in the amount of 0.2% is proposed It has been proven that this implementation provides an increase in the economic efficiency of production. The obtained results can be used at enterprises that have capacity for the fermented milk drinks production.uk_UA
dc.description.abstractПроаналізовано шляхи розвитку ферментованих молочних напоїв. Знайдено методи удосконалення виробів задля підвищення їх біологічної цінності Досліджено техніко-економічні характеристики ТОВ «Оржицький молокозавод». Обґрунтовано розширення його асортименту та введення кисломолочного напою «Закваска» Обґрунтована технологію кисломолочного напою «Закваска». Проведено продуктовий розрахунок. Здійснено підбір обладнання. Складено апаратурно-технологічну схему виробництва. Сплановано впровадження системи НАССР. Запропоновано додаткове введення у склад лактулози у кількості 0,2 % Доведено, що дане впровадження забезпечує підвищення економічної ефективності виробництва. Одержані результати можуть бути використані на підприємствах, що мають потужності для виробництва кисломолочних напоїв.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherБілоцерківський національний аграрний університетuk_UA
dc.subjectкисломолочний напійuk_UA
dc.subjectfermented milk drinkuk_UA
dc.subjectферментаціяuk_UA
dc.subjectfermentationuk_UA
dc.subjectпастеризаціяuk_UA
dc.subjectpasteurizationuk_UA
dc.subjectлактулозаuk_UA
dc.subjectlactuloseuk_UA
dc.subjectпробіотикuk_UA
dc.subjectprobioticuk_UA
dc.subjectпребіотикuk_UA
dc.subjectprebioticuk_UA
dc.subjectзакваскаuk_UA
dc.subjectsourdough starteruk_UA
dc.titleАналіз та удосконалення технології ферментованих молочних напоїв в умовах ТОВ «Оржицький молокозавод» Полтавської областіuk_UA
dc.title.alternativeAnalysis and improvement of fermented milk drinks technology in the conditions of LLC "Orzhitskyi molokozavod", Poltava regionuk_UA
dc.typeКваліфікаційні роботиuk_UA
dc.identifier.udc637.146.3uk_UA
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (магістри)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Доброва Оксана Миколаївна МАГ 23.pdf753,21 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.