Please use this identifier to cite or link to this item: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/11521
Title: Аналіз та удосконалення технології ферментованих молочних напоїв в умовах ТОВ «Оржицький молокозавод» Полтавської області
Other Titles: Analysis and improvement of fermented milk drinks technology in the conditions of LLC "Orzhitskyi molokozavod", Poltava region
Authors: Доброва, Оксана Миколаївна
Dobrova, Oksana
Keywords: кисломолочний напій;fermented milk drink;ферментація;fermentation;пастеризація;pasteurization;лактулоза;lactulose;пробіотик;probiotic;пребіотик;prebiotic;закваска;sourdough starter
Issue Date: 2023
Publisher: Білоцерківський національний аграрний університет
Citation: Доброва О. М. Аналіз та удосконалення технології ферментованих молочних напоїв в умовах ТОВ «Оржицький молокозавод» Полтавської області: кваліфікаційна робота магістра (181 - харчові технології) / Білоцерківський національний аграрний університет. Кафедра харчових технологій і технологій переробки продукції тваринництва; Наук.керівник О.П. Гребельник, доцент. — Біла Церква, 2023. — 57 с.
Abstract: Проаналізовано шляхи розвитку ферментованих молочних напоїв. Знайдено методи удосконалення виробів задля підвищення їх біологічної цінності Досліджено техніко-економічні характеристики ТОВ «Оржицький молокозавод». Обґрунтовано розширення його асортименту та введення кисломолочного напою «Закваска» Обґрунтована технологію кисломолочного напою «Закваска». Проведено продуктовий розрахунок. Здійснено підбір обладнання. Складено апаратурно-технологічну схему виробництва. Сплановано впровадження системи НАССР. Запропоновано додаткове введення у склад лактулози у кількості 0,2 % Доведено, що дане впровадження забезпечує підвищення економічної ефективності виробництва. Одержані результати можуть бути використані на підприємствах, що мають потужності для виробництва кисломолочних напоїв.
Description: Ways of fermented milk drinks development are analyzed. Methods of improving products to increase their biological value have been found The technical and economic characteristics of LLC "Orzhytskyi molokozavod" were studied. The expansion of its assortment and the introduction of sour-milk drink "Zakvaska" are justified Fermented milk drink "Zakvaska" technology is grounded. A product calculation has been carried out. The equipment has been selected. An apparatus-turn-technological scheme of production has been drawn up. Implementation of the HACCP system is planned. An additional addition of lactulose in the amount of 0.2% is proposed It has been proven that this implementation provides an increase in the economic efficiency of production. The obtained results can be used at enterprises that have capacity for the fermented milk drinks production.
URI: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/11521
metadata.dc.identifier.udc: 637.146.3
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи (магістри)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Доброва Оксана Миколаївна МАГ 23.pdf753,21 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.