Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/11521
Назва: Аналіз та удосконалення технології ферментованих молочних напоїв в умовах ТОВ «Оржицький молокозавод» Полтавської області
Інші назви: Analysis and improvement of fermented milk drinks technology in the conditions of LLC "Orzhitskyi molokozavod", Poltava region
Автори: Доброва, Оксана Миколаївна
Dobrova, Oksana
Ключові слова: кисломолочний напій;fermented milk drink;ферментація;fermentation;пастеризація;pasteurization;лактулоза;lactulose;пробіотик;probiotic;пребіотик;prebiotic;закваска;sourdough starter
Дата публікації: 2023
Видавництво: Білоцерківський національний аграрний університет
Бібліографічний опис: Доброва О. М. Аналіз та удосконалення технології ферментованих молочних напоїв в умовах ТОВ «Оржицький молокозавод» Полтавської області: кваліфікаційна робота магістра (181 - харчові технології) / Білоцерківський національний аграрний університет. Кафедра харчових технологій і технологій переробки продукції тваринництва; Наук.керівник О.П. Гребельник, доцент. — Біла Церква, 2023. — 57 с.
Короткий огляд (реферат): Проаналізовано шляхи розвитку ферментованих молочних напоїв. Знайдено методи удосконалення виробів задля підвищення їх біологічної цінності Досліджено техніко-економічні характеристики ТОВ «Оржицький молокозавод». Обґрунтовано розширення його асортименту та введення кисломолочного напою «Закваска» Обґрунтована технологію кисломолочного напою «Закваска». Проведено продуктовий розрахунок. Здійснено підбір обладнання. Складено апаратурно-технологічну схему виробництва. Сплановано впровадження системи НАССР. Запропоновано додаткове введення у склад лактулози у кількості 0,2 % Доведено, що дане впровадження забезпечує підвищення економічної ефективності виробництва. Одержані результати можуть бути використані на підприємствах, що мають потужності для виробництва кисломолочних напоїв.
Опис: Ways of fermented milk drinks development are analyzed. Methods of improving products to increase their biological value have been found The technical and economic characteristics of LLC "Orzhytskyi molokozavod" were studied. The expansion of its assortment and the introduction of sour-milk drink "Zakvaska" are justified Fermented milk drink "Zakvaska" technology is grounded. A product calculation has been carried out. The equipment has been selected. An apparatus-turn-technological scheme of production has been drawn up. Implementation of the HACCP system is planned. An additional addition of lactulose in the amount of 0.2% is proposed It has been proven that this implementation provides an increase in the economic efficiency of production. The obtained results can be used at enterprises that have capacity for the fermented milk drinks production.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/11521
УДК: 637.146.3
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (магістри)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Доброва Оксана Миколаївна МАГ 23.pdf753,21 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.