Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/11408
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorПримак, Іван Дмитрович-
dc.contributor.authorФедоренко, Віталій Петрович-
dc.contributor.authorКозак, Леонід Андрійович-
dc.contributor.authorГородецький, Олександр Степанович-
dc.contributor.authorЛапа, Олександр Михайлович-
dc.contributor.authorPrymak, Ivan-
dc.contributor.authorFedorenko, Vitalii-
dc.contributor.authorKozak, Leonid-
dc.contributor.authorHorodetskyi, Oleksandr-
dc.contributor.authorLapa, Oleksandr-
dc.date.accessioned2024-05-09T06:30:16Z-
dc.date.available2024-05-09T06:30:16Z-
dc.date.issued2009-
dc.identifier.citationБуряківництво / І.Д. Примак, В.П. Федоренко, Л.А. Козак; за ред. І.Д. Примака. — Київ, Колобіг. 2009. — 464 с.uk_UA
dc.identifier.isbn978-966-8610-43-1-
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/11408-
dc.description.abstractВисвітлено історію розвитку галузі, класифікацію, біологічні особливості та умови формування високої продуктивності цукрового буряку. Обґрунтовано агротехнічні заходи технології вирощування культури в бурякосіючих зонах. Викладено питання селекції і насінництва цукрового буряку, технології вирощування насіння висадковим і безвисадковим способами, підготовку його до сівби. Зроблено оцінку попередників, описано особливості основного і передпосівного механічного обробітку ґрунту, удобрення, строків сівби, формування густоти рослин, збирання і зберігання коренеплодів залежно від погодно-кліматичних і ґрунтових умов. Визначено народногосподарське значення, описано поширення, біологічні особливості і технологію вирощування кормового буряку. Підручник буде корисним також спеціалістам агрономічних служб і фермерських господарств, усім, хто вирощує буряки у великих господарських комплексах, на фермерських наділах, орендованих чи присадибних ділянках. The history of the development of the industry, classification, biological features and conditions for the formation of high productivity of sugar beet are highlighted. The agrotechnical measures of culture cultivation technology in beet cutting zones are substantiated. The issues of selection and seed production of sugar beet, technology of growing seeds by planting and non-planting methods, preparation for sowing are outlined. An assessment of the predecessors was made, the features of the main and pre-sowing mechanical tillage, fertilization, sowing dates, formation of plant density, harvesting and storage of root crops depending on weather, climate and soil conditions were described. The national economic importance is determined, the distribution, biological features and technology of fodder beet cultivation are described. The textbook will also be useful to specialists of agronomic services and farms, to all those who grow beets in large economic complexes, on farm allotments, rented or private plots.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherКиїв Колобігuk_UA
dc.subjectцукровий і кормовий буряки, ботанічна характеристика, біологічні особливості, технологія вирощування, насінництвоuk_UA
dc.subjectsugar and fodder beets, botanical characteristics, biological features, growing technology, seed productionuk_UA
dc.titleБуряківництвоuk_UA
dc.title.alternativeBeet growinguk_UA
dc.typeКнигаuk_UA
dc.identifier.udc633.63 (075.8)uk_UA
Розташовується у зібраннях:Навчальні видання

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Буряківництво..pdf2,07 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.