Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/11161
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorГангур, Ігор Васильович-
dc.contributor.authorGangur, Ihor-
dc.contributor.authorСавега, Денис Євгенійович-
dc.contributor.authorSaveha, Denys-
dc.contributor.authorПанченко, Тарас Валентинович-
dc.contributor.authorPanchenko, Taras-
dc.date.accessioned2024-04-25T11:17:31Z-
dc.date.available2024-04-25T11:17:31Z-
dc.date.issued2022-05-19-
dc.identifier.citationГангур І.В. Економічна ефективність вирощування озимої пшениці сортів богдана та колос миронівщини за різних попердників в умовах НВЦ БНАУ / Гангур І.В., Савега Д.Є. ; Наук. кер. Т.В. Панченко // Молодь – аграрній науці і виробництву . Інноваційні технології в агрономії, землеустрої, електроенергетиці, лісовому та садово-парковому господарстві: матеріали Всеукраїнської науково-практичної конференції здобувачів вищої освіти, 19 травня 2022 року. Білоцерківський НАУ. - Біла Церква, 2022. - С. 22-23.uk_UA
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/11161-
dc.descriptionIn Ukraine, grain production is a leading branch of agriculture, the economy of farms largely depends on its volume, so the agro-industrial complex of the region faces the most important task - to significantly increase the volume of grain and winter crop production. According to the results of comparative economic efficiency, it was established that the selection of winter wheat predecessors in crop rotations of the Central Forest-Steppe of Ukraine is a positive low-cost factor. It was found that it is more economically profitable to grow the Bohdana variety, which gave a higher yield from 5.7 to 6.3 t/ha, somewhat better grain quality (gluten content is higher by 1.7-1.9%), but this did not increase sales price, because the grain quality group for gluten content of 25.5-26.0 and 27.2-27.9 remained the same.uk_UA
dc.description.abstractВ Україні виробництво зерна є провідною галуззю сільського господарства, від обсягів якої значно залежить економіка господарств, тому перед агропромисловим комплексом регіону стоїть найважливіше завдання – значно збільшити обсяги виробництва зерна і озимих культур. За результатами порівняльної економічної ефективності встановлено, що добір попердників пшениці озимої у сівозмінах Центрального Лісостепу України є позитивним малозатратним фактором. Виявлено, що більш економічно вигідно вирощувати сорт Богдана, який дав вищу урожайність від 5,7 до 6,3 ц/га, дещо кращу якість зерна, (вміст клейковини вищий на 1,7-1,9%), але це не підвищило реалізаційну ціну, бо група якості зерна за вмістом клейковини 25,5-26,0 та 27,2-27,9 залишилася однакова.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherБілоцерківський національний аграрний університетuk_UA
dc.subjectпшениця озима, сорт, попередник, економічна ефективність, прибуток, рентабельністьuk_UA
dc.subjectwinter wheat, variety, predecessor, economic efficiency, profit, profitabilityuk_UA
dc.titleЕкономічна ефективність вирощування озимої пшениці сортів богдана та колос миронівщини за різних попердників в умовах НВЦ БНАУuk_UA
dc.title.alternativeThe economic efficiency of growing winter wheat varieties of bogdan and ears of Myroniv region under different predecessors in the conditions NVC BNAUuk_UA
dc.typeТези доповідей, Матеріали конференційuk_UA
dc.identifier.udc633.11«324»uk_UA
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
tezy_Гангур.pdf878,99 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.