Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/10631
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorФедорук, Юрій Васильович-
dc.contributor.authorFedoruk, Yuriі-
dc.contributor.authorОстренко, Михайло Володимирович-
dc.contributor.authorOstrenko, Mykhailo-
dc.contributor.authorФедорук, Наталія Миколаївна-
dc.contributor.authorFedoruk, Natalia-
dc.date.accessioned2024-03-26T08:56:31Z-
dc.date.available2024-03-26T08:56:31Z-
dc.date.issued2018-02-15-
dc.identifier.citationФедорук Ю.В. Вплив мінерального живлення картоплі на якісні показники сировини та чіпсів / Ю.В. Федорук, М.В. Остренко, Н.М. Федорук // тези міжнародної науково-практичної конференції «Сучасні проблеми ведення сільського господарства та підготовки фахівців аграрного профілю» 15 лютого 2018 року. - Біла Церква: БНАУ, 2018. - С. 42-44.uk_UA
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/10631-
dc.descriptionThe paper presents a study of the formation of quality indicators of raw potatoes under the influence of various forms of fertilizers and their impact on the quality of finished products (chips). The use of green manure had a positive effect on both the starch content in tubers and its yield per hectare. The results obtained suggest that the decrease in dry matter content was mainly influenced by mineral fertilizers, since the decrease in this indicator was insignificant when using manure, and green manure contributed to an increase in the dry matter content of tubers. It was also found that green fertilizers have a positive effect on the process of nitrate accumulation in tubers, i.e., reduce its content.uk_UA
dc.description.abstractУ роботі наведено дослідження формування якісних показників сировини картоплі під дією різних форм добрив та їх вплив на якість готової продукції (чипсів). Використання сидератів позитивно впливало як на вміст крохмалю в бульбах, так і на його збір з гектара. Отримані результати дозволяють стверджувати, що на зменшення вмісту сухої речовини впливали здебільшого мінеральні добрива, оскільки при використанні гною зниження цього показника було незначним, а сидерати сприяли підвищенню вмісту сухої речовини в бульбах. Також виявлено, що зелені добрива позитивно впливають на процес накопичення нітратів у бульбах, тобто знижують його вміст.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.subjectкартопляuk_UA
dc.subjectpotatoesuk_UA
dc.subjectпоказники якостіuk_UA
dc.subjectquality indicatorsuk_UA
dc.subjectдобриваuk_UA
dc.subjectfertilizersuk_UA
dc.subjectчипсиuk_UA
dc.subjectchipsuk_UA
dc.subjectсидератиuk_UA
dc.subjectsideratesuk_UA
dc.titleВплив мінерального живлення картоплі на якісні показники сировини та чіпсівuk_UA
dc.title.alternativeInfluence of potato mineral nutrition on the quality of raw materials and chipsuk_UA
dc.typeТези доповідей, Матеріали конференційuk_UA
dc.identifier.udc635.21:631.526.32/.8(477.41)uk_UA
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Федорук, Остренко.pdf378,13 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.