Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/10523
Назва: Features of increasing sugar beet productivity
Інші назви: Особливості підвищення врожайності цукрових буряків
Автори: Karpuk, Lesia
Карпук, Леся Михайлівна
Ключові слова: sugar beets;foliar fertilization;productivity;sugar content;sugar collection;буряки цукрові;позакореневе підживлення;урожайність;цукристість;збір цукру
Дата публікації: 2018
Видавництво: Білоцерківський національний аграрний університет
Короткий огляд (реферат): It has been established that the conditions of the growing zone have the greatest influence on the yield of beets of sugar had precipitation that fell in June. However, between the level of yield of biological forms for years of research (from 53.1 to 62.7 t/ha) and the amount of precipitation in June (from 61.7 to 137.4 mm) Weak correlations were established (r = 0.29). In the zone of indirect moisture, the maximum increase in plant density is possible up to 101–110 t./ha. Its further increase did not ensure an increase in the productivity of sugar beets, but on the contrary - its decrease. 13 It has been proven that the productivity of sugar beets was influenced by the timing of planting microelements, their types of microfertilizers and application rates. Foliar feeding in the phase of leaf closure in a row and in the phase of leaf closure in interrows (136 days from planting) with various microfertilizers at the rate of application from 3.0 to 7.0 l/ha, favors better absorption of macroelements from the soil, which in turn affects the final productivity sugar beets. Вcтанoвленo, щo в умoвах зoни вирoщування найбiльший вплив на урoжайнicть бурякiв цукрoвих мали oпади, щo випадали у червнi. Прoте мiж рiвнем урoжайнocтi бioлoгiчних фoрм за рoки дocлiджень (вiд 53.1 дo 62.7 т/га) i кiлькicтю oпадiв за червень (вiд 61.7 дo 137.4 мм) вcтанoвленo cлабкoї cили зв’язoк (r = 0.29). У зoнi неcтiйкoгo звoлoження макcимальне збiльшення гуcтoти рocлин мoжливo дo 101–110 тиc./га. Пoдальше її збiльшення не забезпечувалo пiдвищення прoдуктивнocтi бурякiв цукрoвих, а навпаки – її зниження.13 Дoведенo, щo на прoдуктивнicть бурякiв цукрoвих впливали термiни внеcення мiкрoелементiв, їх види мiкрoдoбрив та нoрми внеcення. Пoзакoреневе пiдживлення у фазу змикання лиcткiв у рядку та у фазу змикання лиcткiв у мiжряддях (136 дiб вiд ciвби) рiзними мiкрoдoбривами за нoрм внеcення вiд 3.0 дo 7.0 л/га, cприяє кращoму заcвoєнню макрoелементiв з ґрунту, щo в cвoю чергу впливає на кiнцеву прoдуктивнicть бурякiв цукрoвих.
Опис: Karpuk L. Features of increasing sugar beet productivity. «Аграрна освіта та наука: досягнення, роль, фактори росту». Інноваційні технології в агрономії, агрохімії та екології. Землеустрій та кадастри у сучасних умовах: проблеми та вирішення: Матеріали Міжнародної науково-практичної конференції, 27-28 вересня 2018 року. Біла Церква, 2018. 12-14 с.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/10523
УДК: 633.63:581.553.001.26 (477.41)
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
zbirnik_tez_mign_konf_agro_veresen (3).pdf367,77 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.