Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/1050
Назва: Продуктивність молодняку свиней за згодовування кормових добавок
Інші назви: Productivity of young pigs for feeding of feed additives
Автори: Чернявський, Олександр Олександрович
Cherniavskyi, Oleksandr
Чернюк, Сергій Васильович
Chernyuk, Sergii
Косяненко, Олена Михайлівна
Kosyanenko, Olena.
Ключові слова: молодняк свиней;раціони;пробіотик Протекто-актив;ферментний препарат Мацераза;продуктивність;комбікорм;середньодобові прирости;young pigs;rations;probiotic Protective agent;enzyme preparation Maceraza;average daily increments;productivity;feed;рационы;пробиотик Протекто-актив
Дата публікації: 2015
Видавництво: Білоцерківський національний аграрний університет
Короткий огляд (реферат): Розглядається вплив комплексного згодовування пробіотику Протекто-актив і ферментного препарату Мацераза на продуктивні якості молодняку свиней впродовж досліду. Встановлено, що найвищі прирости одержали від тварин 3-ї групи за згодовування пробіотику Протекто-актив з першої доби і упродовж 120 діб основного періоду досліду та ферментного препарату Мацераза, який починали додавати до раціону на 61-у добу. Середньодобові прирости цих свиней становили 599 г, що на 13,7 % (р<0,001) вище приростів тварин контрольної групи. У свиней 2-ї дослідної групи, яким згодовували Протекто-актив упродовж 120 діб, прирости становили 558 г, що на 5,9 % вище від контролю. У тварин 4 та 5-ї дослідних груп, яким до кормосуміші додавали Протекто-актив з першої доби досліду і упродовж 120 діб, а Мацеразу – відповідно із 31 та 1-ї доби основного періоду досліду, середньодобові прирости становили 590 та 582 г відповідно, або на 11,9 (р<0,01) та 10,3 % (р<0,01) вище за прирости свиней контрольної групи. The influence of the complex feeding of the probiotic of the Protecto-Assay and the enzyme preparation Matherasa on the productive qualities of young pigs during the experiment is considered. It was found that the highest increments were obtained from animals of the 3rd group for feeding the probiotic Protective agent from the first day and during 120 days of the main experimental period and the enzyme preparation Mucerase, which began to be added to the diet for the 61st day. Average daily increments of these pigs were 599 g, which is 13.7% (p <0.001) higher than the increments of animals in the control group. In pigs of the 2nd experimental group fed Protective Activ in 120 days, the increment was 558 g, which is 5.9% higher than control. In the animals of the 4th and 5th experimental groups, which were added to the fodder mixture, Protective-active agent from the first day of the experiment and for 120 days, and Matsezra - respectively, from the 31st and 1st day of the main experimental period, the average daily increments were 590 and 582g respectively, or 11,9 (p <0,01) and 10,3% (p <0,01) higher than the growth of pigs in the control group Рассматривается влияние комплексного скармливания пробиотика Протекто-актив и ферментного препарата Ма-цераза на продуктивные качества молодняка свиней. Установлено, что самые высокие приросты получили от живот-ных 3-й группы при скармливании пробиотика Протекто-актив с первых суток и на протяжении 120 дней основного периода опыта и ферментного препарата Мацераза, который начинали добавлять к рациону на 61-е сутки. Среднесуто-чные приросты этих свиней составили 599 г, что на 13,7 % (р<0,001) выше привесов животных контрольной группы. У свиней 2-й опытной группы, которым скармливали Протекто-актив на протяжении 120 суток, привесы составили 558 г, что на 5,9 % выше контроля. У животных 4 и 5-й групп, которым в кормосмеси добавляли Протекто-актив с первых суток опыта и в течение 120 суток, а Мацеразу в соответствии с 31 и 1-х суток основного периода опыта, среднесуточные привесы составили 590 и 582 г соответственно, что на 11,9 (р<0,01) и 10,3 % (р<0,01) выше привесов свиней контрольной группы.
Опис: Чернявський О.О. Продуктивність молодняку свиней за згодовування кормових добавок / О.О.Чернявський, С.В.Чернюк, О.М.Косяненко // Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва: збірник наукових праць.- Біла Церква: БНАУ, 2015 .- Вип.1(116) .- С. 214 – 218.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/1050
ISSN: 2310-9289
УДК: 636.4.053.087.8:636.4.033
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Produktyvnist_molod.pdf293,47 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.