Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/10277
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.author | Rozhkov, Arthur | - |
dc.contributor.author | Karpuk, Lesia | - |
dc.contributor.author | Puzik, Liudmyla | - |
dc.contributor.author | Mikheieva, Oksana | - |
dc.contributor.author | Kulyk, Maksym | - |
dc.contributor.author | Filon, Vasyl | - |
dc.contributor.author | Shevchenko, Mykola | - |
dc.contributor.author | Romanov, Oleksii | - |
dc.contributor.author | Herman, Liudmyla | - |
dc.contributor.author | Mikheiev, Valentyn | - |
dc.contributor.author | Shmaiun, Dmytro | - |
dc.contributor.author | Рожков, Артур Олександрович | - |
dc.contributor.author | Карпук, Леся Михайлівна | - |
dc.contributor.author | Пузік, Людмила Михайлівна | - |
dc.contributor.author | Міхєєва, Оксана Олександрівна | - |
dc.contributor.author | Кулик, Максим Іванович | - |
dc.contributor.author | Філон, Василь Іванович | - |
dc.contributor.author | Шевченко, Микола Вікторович | - |
dc.contributor.author | Романов, Олексій Васильович | - |
dc.contributor.author | Герман, Людмила Володимирівна | - |
dc.contributor.author | Міхєєв, Валентин Григорович | - |
dc.contributor.author | Шмаюн, Дмитро Сергійович | - |
dc.date.accessioned | 2024-03-05T13:13:11Z | - |
dc.date.available | 2024-03-05T13:13:11Z | - |
dc.date.issued | 2021 | - |
dc.identifier.issn | 1553-6939 | - |
dc.identifier.uri | http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/10277 | - |
dc.description | A.O. Rozhkov, L.M.Karpuk, L.M. Puzik, O.O. Mikheieva, M.I.Kulyk,V.I.Filon, M.V. Shevchenko, О.V. Romanov, L.V.Herman, V.G. Mikheiev, D.S. Shmaiun. CROP CAPACITY AND QUALITY OF SOYBEAN GRAIN DEPENDING ON SEED SOWING RATE AND WIDTH OF INTER-ROWS.PSYCHOLOGY AND EDUCATION (2021) 58(4): 3282-3299 | uk_UA |
dc.description.abstract | The aim of the conducted research was to substantiate the elements of soybean growing technology, which would ensure high crop capacity and grain quality. On row crops of ultra-early-maturing soybean cultivar Annushka and early-ripening cultivar Bajka, the highest crop grain capacity in the experiment ‒ 1.85 and 2.18 t/ha was obtained at the rate of seed sowing ‒ 1.2 and 1.0 million items/ha, correspondingly. On variants with inter-rows of 45 cm, the highest crop grain capacity of these cultivars ‒ 1.59 and 1.84 t / ha ‒ was obtained at the sowing rates of 1.1 and 0.9 million items/ha, accordingly, and with 70 cm inter-rows – under sowing 1,0 and 0.9 million items/ha ‒ 1.27 and 1.35 t/ha. The protein content in Annushka soybean grain was by 1.0–1.1 % higher than in Bajka cultivar. Thickening of crops by increasing the seeding sowing rate and expanding inter-rows width led to the increase in protein content in grain. The highest protein harvest on the average over the years – 764 kg/ha was observed on crops of soybean cultivar Bajka under the combination of seed sowing rate of 1.0 million items/ha with the width of inter-rows of 15 cm. On Annushka crops the largest protein harvest – 679 kg/ha was received under the same inter-row width, but at seed sowing rates of 1.2 million items/ha. On variants with 45 cm of inter-rows width, the largest soybean protein harvest of Bajka and Annushka cultivars ‒ 647 and 585 kg/ha was observed under the seeding rates of 0.9 and 1.1 million items/ha, correspondingly. The oil content in grain of both soybean cultivars decreased with increasing sowing rate and expansion of inter-rows. The soybean cultivar Bajka had a higher oil content in grain in the context of all combinations of inter-rows width with seed sowing rate. On the average by the years, seed sowing rates and variants of inter-rows width, the oil content of Baika soybean grain was by 2.7 % higher than that one of Annushka. The largest oil harvest from 1 ha of both soybean cultivars under all sowing rates was provided by seed sowing with 15 cm inter-rows width. The oil harvesting from 1 ha on variants, with inter-rows width of 15, 45 and 70 cm averaged 334, 286 and 217 kg/ha, correspondingly. As for the oil harvest from 1 ha among the studied cultivars, the cultivar Bajka prevailed. Метою проведених досліджень було обґрунтування елементів технології вирощування сої, які б забезпечували високу врожайність і якість зерна. На просапних посівах сої ультраранньостиглого сорту Аннушка та ранньостиглого сорту. Байка, найвищу зерноємність культури в досліді ‒ 1,85 та 2,18 т/га отримано за норми висіву насіння ‒ 1,2 та 1,0 млн шт./га відповідно. На варіантах із міжряддям 45 см найвища зерноємкість цих сортів ‒ 1,59 і 1,84 т/га ‒ отримано за норми висіву відповідно 1,1 і 0,9 млн шт./га, а міжряддя 70 см – під посів 1,0 та 0,9 млн шт./га ‒ 1,27 та 1,35 т/га. Вміст білка в зерні сої Аннушка становив 1,0–1,1 %. вище, ніж у сорту Байка. Загущення посівів за рахунок збільшення норми висіву насіння та розширення ширини міжрядь призвело до збільшення вмісту білка в зерні. Найвищий урожай протеїну в середньому за роки – 764 ц/га спостерігався на с посівах сої сорту Байка за норми висіву насіння 1,0 млн шт./га з шириною міжрядь 15 см. На посівах Аннушка найбільший урожай протеїну – 679 ц/га отримано за такої ж ширини міжрядь, але при посіві. норми висіву 1,2 млн шт./га. На варіантах із шириною міжрядь 45 см найбільший урожай протеїну сої Байка та Сорти Аннушка ‒ 647 та 585 ц/га спостерігали за норми висіву насіння 0,9 та 1,1 млн шт./га відповідно. Вміст олії в зерні обох сортів сої зменшувався зі збільшенням норми висіву та розширенням міжрядь. The Сорт сої Байка мав більший вміст олії в зерні в розрізі всіх поєднань ширини міжрядь із висівом насіння. швидкість. У середньому за роками, нормами висіву насіння та варіантами ширини міжрядь олійність зерна сої Байка становила на 2,7 % вище, ніж у Аннушки. Найбільший урожай олії з 1 га обох сортів сої за всіх норм висіву становив забезпечують посівом насіння з шириною міжрядь 15 см. Збирання олії з 1 га на варіантах, з шириною міжрядь 15, 45 і 70 см становили в середньому 334, 286 і 217 ц/га відповідно. Щодо збору олії з 1 га серед досліджуваних сортів, то переважав сорт Байка. | uk_UA |
dc.language.iso | en | uk_UA |
dc.publisher | PSYCHOLOGY AND EDUCATION | uk_UA |
dc.subject | soybean | uk_UA |
dc.subject | sowing rate | uk_UA |
dc.subject | inter-row | uk_UA |
dc.subject | oil content | uk_UA |
dc.subject | protein content | uk_UA |
dc.subject | соя | uk_UA |
dc.subject | норма висіву | uk_UA |
dc.subject | міжряддя | uk_UA |
dc.subject | олійність | uk_UA |
dc.subject | вміст протеїну | uk_UA |
dc.title | Crop capacity and quality of soybean grain depending on seed sowing rate and width of inter-rows | uk_UA |
dc.title.alternative | Урожайність і якість зерна сої залежно від норми висіву насіння та ширини міжрядь | uk_UA |
dc.type | Стаття | uk_UA |
Розташовується у зібраннях: | Наукові публікації |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Rozhkov at all_2021.pdf | 480,33 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.