Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/9836
Назва: Господарсько-біологічна оцінка сортів і прийомів вирощування капусти брюссельської в лісостепу України
Інші назви: Economic and biological assessment of varieties and methods of growing Brussels sprouts in the forest-steppe of Ukraine
Автори: Срібна, Ірина Марківна
Sribna, irina
Ключові слова: капуста брюссельська;оцінка;сорт;прийом;вирощування;строк;схема;Brussels sprouts;variety;assessment;scheme;cultivation
Дата публікації: 2006
Видавництво: Rb]d
Бібліографічний опис: Срібна І.М. Господарсько-біологічна оцінка сортів і прийомів вирощування капусти брюссельської в лісостепу України /автореф.дисерт. К.:2006
Короткий огляд (реферат): Аналіз джерел літератури і практичний досвід свідчать про зростання зацікавленості населення до розширення не лише традиційного сортименту овочевих культур, а й нових видів, які можна використовувати в овочівництві. Людиною освоєна надзвичайно мала кількість видового різноманіття рослинного світу, яка не перевищує 0,2-0,3 % (Сич З.Д., 2005). Актуальною вимогою часу є необхідність впровадження нових видів овочевих рослин і підходів до технологій їх вирощування. Це можливе завдяки вирощуванню малопоширених культур, асортимент яких з успіхом може доповнити капуста брюссельська. Її головочки містять цінні органічні сполуки: вуглеводи, жири, клітковину, ферменти, каротин. Порівняно з іншими видами капусти вона є рекордсменом за вмістом білку, вітаміну С, солей калію, магнію, заліза.
Опис: Analysis of literature sources and practical experience show the growing interest of the population in expanding not only the traditional assortment of vegetable crops, but also new species that can be used in vegetable growing. Humans have mastered an extremely small amount of species diversity of the plant world, which does not exceed 0.2-0.3% (Sych Z.D., 2005). An urgent requirement of the time is the need to introduce new types of vegetable plants and approaches to their cultivation technologies. This is possible thanks to the cultivation of rare crops, the assortment of which can be successfully supplemented with Brussels sprouts. Its heads contain valuable organic compounds: carbohydrates, fats, fiber, enzymes, carotene. Compared to other types of cabbage, it is the record holder for the content of protein, vitamin C, potassium salts, magnesium, and iron.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/9836
УДК: 635.36:631.526.3 (477.41)
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
aref.rtf.pdf641,26 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.