Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/9732
Назва: Сорт картоплі Поліське джерело
Інші назви: Potato variety Poliske dzherelo
Автори: Остренко, Михайло Володимирович
Ostrenko, Mykhailo
Осипчук, Андрій Антонович
Osipchuk, Andriy
Назар, Стефанія Григорівна
Nazar, Stefania
Осипчук, Алла Андріївна
Osipchuk, Alla
Тактаєв, Борис Анатолійович
Taktayev, Boris
Войцешина, Наталія Іванівна
Wojciechyna, Natalia
Жолуденко, Оксана Владиславівна
Zholudenko, Oksana
Мельник, Павло Олексійович
Melnik, Pavlo
Ключові слова: картопля;potatoes
Дата публікації: 2008
Короткий огляд (реферат): Свідоцтво №08238 про авторство на сорт картоплі Подолянка. / А.А. Осипчук, С.Г. Назар, М.В. Остренко та ін. - заявка № 05031012. - 1 с.
Опис: ПОЛІСЬКЕ ДЖЕРЕЛО - (оригінатор – інститут картоплярства НААН, Україна). Середньопізній, столового призначення. Урожайність: в кінці вегетації 38,8-47,7 т/га. Вміст крохмалю: 17,2-17,4%. Призначення: Для приготування картоплі вареної, пюре, супів, салатів, дерунів та запікання. Споживчі якості: смакові якості високі, підвищений вміст картотиноїдів, бульби розварюються (тип В). Стійкість проти хвороб: стійкий проти звичайного патотипу раку (раса 1), відносностійкий проти фітофторозу листків та бульб, альтернаріозу, кільцевої гнилі, парші звичайної, середньостійкий проти мокрої гнилі. Морфологічні ознаки: бульби рожеві, овальні з неглибокими вічками, кремовим м"якушем. Кущ високий, прямостоячий, стебла товсті, з слабким забарвленням. Листок середнього розміру, темно-зелений. Віночок квітки червоно-фіолетовий, ягодоутворення низьке. Особливості сорту: інтенсивність росту ботви та бульбоутворення помірні, під кущем 10-12 бульб, придатний для механізованого виробництва, лежкоздатність добра, добре відгукується на підвищені дози добрив, зрошення; придатний для вирощування на всіх типах грунтів, підвищений коефіцієнт посухостійкості. / POLISKY DZHERELO - (originator - Institute of Potato Growing, NAAS, Ukraine). Medium-late, table potato. Productivity: at the end of the growing season 38.8-47.7 t/ha. Starch content: 17,2-17,4%. Application: For cooking boiled potatoes, mashed potatoes, soups, salads, pancakes and baking. Consumer qualities: high taste, high content of cardotenoids, tubers are boiled (type B). Disease resistance: resistant to common canker pathotype (race 1), relatively resistant to late blight of leaves and tubers, alternaria, ring rot, common scab, medium resistant to wet rot. Morphological characteristics: tubers are pink, oval with shallow eyes, creamy flesh. The bush is tall, erect, stems are thick, with a weak color. The leaf is medium-sized, dark green. The corolla of the flower is red-purple, berry formation is low. Features of the variety: moderate intensity of growth of the tops and tuberization, 10-12 tubers under the bush, suitable for mechanized production, good keeping quality, responds well to increased doses of fertilizers, irrigation; suitable for cultivation on all types of soils, increased drought tolerance.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/9732
УДК: 633.4
Розташовується у зібраннях:Інші публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Поліське джерело.pdf131,43 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.