Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/9659
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorОстренко, Михайло Володимирович-
dc.contributor.authorOstrenko, Mykhailo-
dc.contributor.authorОсипчук, Андрій Антонович-
dc.contributor.authorOsipchuk, Andriy-
dc.contributor.authorНазар, Стефанія-
dc.contributor.authorNazar, Stefania-
dc.contributor.authorОсипчук, Алла Андріївна-
dc.contributor.authorOsipchuk, Alla-
dc.contributor.authorТактаєв, Борис Анатолійович-
dc.contributor.authorTaktayev, Boris-
dc.contributor.authorБондарчук, Анатолій Андрійович-
dc.contributor.authorBondarchuk, Anatoly-
dc.contributor.authorЖолуденко, Оксана Владиславівна-
dc.contributor.authorZholudenko, Oksana-
dc.contributor.authorЗеля, Аурелія Георгіївна-
dc.contributor.authorZelia, Aurelia-
dc.contributor.authorДемкович, Ярослав Богданович-
dc.contributor.authorDemkovich, Yaroslav-
dc.contributor.authorВерменко, Юрій Якович-
dc.contributor.authorVermeno, Yuriy-
dc.date.accessioned2024-02-06T11:52:49Z-
dc.date.available2024-02-06T11:52:49Z-
dc.date.issued2010-
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/9659-
dc.descriptionГЛАЗУРНА — (оригінатор – інститут картоплярства НААН, Україна). Ранньоспілий, столового призначення, має хороші смакові якості. Вегетаційний період становить 92 дні. Кущ середньої висоти, напіврозлогий. Стебла невисокі, листя світло-зелене. Квітки червоно-фіолетовий. Бульби подовжено-овальні, однорідні за формою, середня вага становить 80-90 г. Кількість бульб у кущі — 6-8 штук. Глибина вічок невелика. М’якуш бульб кремовий. Смакові якості дуже добрі — 8,6 бала. На думку вчених, сорт схожий на сорт Світанок київський. Уміст крохмалю в бульбах — 15,6-17,3%. Розварюється в перших стравах, прекрасно підходить для приготування пюре і печеної картоплі, а також з нього можна готувати картоплю-фрі. Сорт придатний для механізованого збирання. Стійкий до розтріскування і дуплистості бульб, до парші, бактеріальних гнилей і стеблової нематоди, а також до сухої фузаріозної гнилі. Рекомендується для вирощування в зонах Полісся і Лісостепу. / Glazurnaya - (originator - the Institute of Potato Growing of the National Academy of Sciences, Ukraine). Early ripening, table potato, has good taste. The growing season is 92 days. The bush is of medium height, semi-spreading. Stems are low, leaves are light green. The flowers are red-violet. The tubers are elongated-oval, uniform in shape, the average weight is 80-90 g. The number of tubers in the bush is 6-8 pieces. The depth of the eyes is small. The flesh of the tubers is creamy. Taste qualities very good - 8.6 points. According to scientists, the variety is similar to the variety Svitanok Kyivskyi. The starch content in tubers is 15.6-17.3%. It is boiled in the first courses, is perfect for making mashed potatoes and baked potatoes, and can also be used to make French fries. The variety is suitable for mechanized harvesting. It is resistant to cracking and hollowing of tubers, scab, bacterial rot and stem nematode, as well as dry fusarium rot. Recommended for cultivation in the Polesie and Forest-steppe zones.uk_UA
dc.description.abstractСвідоцтво №10003 про авторство на сорт картоплі Глазурна. / А.А. Осипчук, С.Г. Назар, Остренко М.В . та ін. - заявка № 06031014. - 1 с.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.subjectкартопляuk_UA
dc.subjectpotatoesuk_UA
dc.titleСорт картоплі Глазурнаuk_UA
dc.title.alternativePotato variety Glazurnayauk_UA
dc.typeПатентuk_UA
dc.identifier.udc633.4uk_UA
Розташовується у зібраннях:Інші публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Глазурна.pdf137,37 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.