Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/9645
Назва: Спосіб культивування і визначення впливу витяжок сидеральних культур на цукроносні рослини in vitro
Інші назви: Method of cultivation and determination of the effect of green manure extracts on sugar-bearing plants in vitro
Автори: Карпук, Леся Михайлівна
Павліченко, Андрій Андрійович
Петракова, Олена Олександрівна
Тітаренко, Оксана Станіславівна
Тітаренко, Віктор Анатолійович
Войтовська, Вікторія Іванівна
Сторожик, Лариса Іванівна
Терещенко, Ірина Сергіївна
Лосєва, Аліна Ігорівна
Кононенко, Лідія Михайлівна
Третьякова, Світлана Олексіївна
Karpuk, Lesia
Pavlichenko, Andrii
Petrakova, Olena
Titarenko, Oksana
Titarenko, Viktor
Voitovska, Viktoriia
Storozhyk, Larysa
Tereshchenko, Iryna
Losieva, Alina
Kononenko, Lidiia
Tretiakova, Svitlana
Ключові слова: сидеральні культури;sidereal cultures;цукроносні рослини;sugar plants
Дата публікації: 3-січ-2024
Короткий огляд (реферат): Спосіб культивування і визначення впливу витяжок сидеральних культур на цукроносні рослини in vitro включає: використання сидеральних культур: вики ярої, буркуну білого, гірчиці білої, редьки олійної, гречки та вилучають із них витяжки прямим біотестуванням із екстрагуванням 24 години за температури 20 °С, для отримання витяжки використовують вегетативні органи, які подрібнюють і підсушують, додавання 100 мл дистильованої води, фільтрування розчину, визначення прояву дії витяжок на тест - об’єктах відрізняється тим, що використовуємо in vitro клони цукроносних рослин та висаджуємо на живильне середовище з додаванням витяжок із сидеральних культур до 50 %, які отримуємо з вегетативних органів, подрібнення маси до 5 см, культивування тест – об’єктів за температури 24±2 °С, визначення і оцінку впливу водних екстрактів біомаси проводимо за загальним станом і додатковим пагоноутворенням. The method of cultivation and determination of the effect of extracts of cider crops on sugar-bearing plants in vitro includes: the use of cider crops: spring vetch, white burdock, white mustard, oil radish, buckwheat and extracts from them are extracted by direct biotesting with extraction for 24 hours at a temperature of 20 °C, for extract is obtained using vegetative organs that are crushed and dried, adding 100 ml of distilled water, filtering the solution, determining the manifestation of the effect of extracts on test objects - it differs in that we use in vitro clones of sugar-bearing plants and plant them on a nutrient medium with the addition of extracts from cider cultures up to 50%, which are obtained from vegetative organs, grinding of mass up to 5 cm, cultivation of test objects at a temperature of 24 ± 2 °С, determination and evaluation of the effect of water extracts of biomass is carried out according to the general condition and additional shoot formation.
Опис: Карпук Л.М., Павліченко А.А., Петракова О.О., Тітаренко О.С., Тітаренко В.А., Войтовська В.І., Сторожик Л.І., Терещенко І.С., Лосєва А.І., Кононенко Л.М., Третьякова С.О.. Патент на корисну модель № 154906 від 03.01.2024 р. (Україна). Спосіб культивування і визначення впливу витяжок сидеральних культур на цукроносні рослини in vitro. Заявл. 15.02.2022; опубл. 03.01.2024, Бюл. № 1.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/9645
Розташовується у зібраннях:Інші публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
154906.pdf1,88 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.