Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/953
Назва: Антиоксидантний статус тканин печінки і підшлункової залози перепелів та його зміни при додаванні до корму зерна амаранту
Інші назви: Antioxidant status in tissue of the liver and pancreas of quails and its correction by the corn of amaranth
Автори: Цехмістренко, Світлана Іванівна
Tsekhmistrenko, Svitlana
Пономаренко, Наталія Вікторівна
Ponomarenko, Nataliia
Чубар, Ольга Миколаївна
Chubar, Olga
Ключові слова: пероксидне окиснення ліпідів;ферменти антиоксидантного захисту,;печінка;підшлункова залоза;постнатальний період онтогенезу;перепела;амарант;lipid peroxidation;enzymes of antioxidant defence;liver;pancreas;postnatal period of ontogenesis;quails;amaranth;перекисное окисление липидов;ферменты антиоксидантной защиты;печень;поджелудочная железа;постнатальный период онтогенеза
Дата публікації: 2006
Видавництво: Український біохімічний журнал
Короткий огляд (реферат): В статті представлені результати дослідження активності ферментів супероксиддисмутази і каталази, а також кількість продуктів пероксидного окиснення ліпідів у тканинах печінки і підшлункової залози перепелів у постнатальному періоді онтогенезу і їх корекція зерном амаранту. Встановлено, що перші тижні життя перепелів характеризуються недостатньою сформованністю антиоксидантної системи, а зерно амаранту активізує ферменти антиоксидантного захисту, що сприяє зниженню вмісту продуктів пероксидного окиснення ліпідів у досліджуваних органах. In the article the results of research of activity of enzymes of superoxide dismutase and catalase, and also amount of products of lipid peroxidation, are represented in fabrics of liver and pancreas of quails in the postnatal period of ontogenesis and their correction by the corn of amaranth. It is set that the first weeks lives of quails differ deficiency of antioxidant system, and the corn of amaranth activates the enzymes of antioxidant defence, that is instrumental in the decline of maintenance of products of lipid peroxidation in the explored organs. В статье представлены результаты исследования активности ферментов супероксиддисмутазы и каталазы, а также количество продуктов перeкисного окисления липидов в тканях печени и поджелудочной железы перепелов в постнатальном периоде онтогенеза и их коррекция зерном амаранта. Установлено, что первые недели жизни перепелов отличаются недостаточной сформированностью антиоксидантной системы, а зерно амаранта активизирует ферменты антиоксидантной защиты, что способствует снижению содержания продуктов перекисного окисления липидов в исследуемых органах.
Опис: Цехмістренко С.І. Антиоксидантний статус тканин печінки і підшлункової залози перепелів та його зміни при додаванні до корму зерна амаранту / С.І. Цехмістренко, Н.В. Пономаренко, О.М. Чубар // Укр. біохім. журн. , 2006. – Т 78, № 2. – С.91–96
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/953
ISSN: 0201–8470
УДК: 577.125:639.122:612.3:582.661.21
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Antyoksydan_ status_ pechinky_perepel_ pry_ dodavanni_ amarantu_.pdf521,54 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.