Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/953
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorЦехмістренко, Світлана Іванівна-
dc.contributor.authorTsekhmistrenko, Svitlana-
dc.contributor.authorПономаренко, Наталія Вікторівна-
dc.contributor.authorPonomarenko, Nataliia-
dc.contributor.authorЧубар, Ольга Миколаївна-
dc.contributor.authorChubar, Olga-
dc.date.accessioned2018-07-11T10:29:17Z-
dc.date.available2018-07-11T10:29:17Z-
dc.date.issued2006-
dc.identifier.issn0201–8470-
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/953-
dc.descriptionЦехмістренко С.І. Антиоксидантний статус тканин печінки і підшлункової залози перепелів та його зміни при додаванні до корму зерна амаранту / С.І. Цехмістренко, Н.В. Пономаренко, О.М. Чубар // Укр. біохім. журн. , 2006. – Т 78, № 2. – С.91–96uk_UA
dc.description.abstractВ статті представлені результати дослідження активності ферментів супероксиддисмутази і каталази, а також кількість продуктів пероксидного окиснення ліпідів у тканинах печінки і підшлункової залози перепелів у постнатальному періоді онтогенезу і їх корекція зерном амаранту. Встановлено, що перші тижні життя перепелів характеризуються недостатньою сформованністю антиоксидантної системи, а зерно амаранту активізує ферменти антиоксидантного захисту, що сприяє зниженню вмісту продуктів пероксидного окиснення ліпідів у досліджуваних органах. In the article the results of research of activity of enzymes of superoxide dismutase and catalase, and also amount of products of lipid peroxidation, are represented in fabrics of liver and pancreas of quails in the postnatal period of ontogenesis and their correction by the corn of amaranth. It is set that the first weeks lives of quails differ deficiency of antioxidant system, and the corn of amaranth activates the enzymes of antioxidant defence, that is instrumental in the decline of maintenance of products of lipid peroxidation in the explored organs. В статье представлены результаты исследования активности ферментов супероксиддисмутазы и каталазы, а также количество продуктов перeкисного окисления липидов в тканях печени и поджелудочной железы перепелов в постнатальном периоде онтогенеза и их коррекция зерном амаранта. Установлено, что первые недели жизни перепелов отличаются недостаточной сформированностью антиоксидантной системы, а зерно амаранта активизирует ферменты антиоксидантной защиты, что способствует снижению содержания продуктов перекисного окисления липидов в исследуемых органах.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherУкраїнський біохімічний журналuk_UA
dc.subjectпероксидне окиснення ліпідівuk_UA
dc.subjectферменти антиоксидантного захисту,uk_UA
dc.subjectпечінкаuk_UA
dc.subjectпідшлункова залозаuk_UA
dc.subjectпостнатальний період онтогенезуuk_UA
dc.subjectперепелаuk_UA
dc.subjectамарантuk_UA
dc.subjectlipid peroxidationuk_UA
dc.subjectenzymes of antioxidant defenceuk_UA
dc.subjectliveruk_UA
dc.subjectpancreasuk_UA
dc.subjectpostnatal period of ontogenesisuk_UA
dc.subjectquailsuk_UA
dc.subjectamaranthuk_UA
dc.subjectперекисное окисление липидовuk_UA
dc.subjectферменты антиоксидантной защитыuk_UA
dc.subjectпеченьuk_UA
dc.subjectподжелудочная железаuk_UA
dc.subjectпостнатальный период онтогенезаuk_UA
dc.titleАнтиоксидантний статус тканин печінки і підшлункової залози перепелів та його зміни при додаванні до корму зерна амарантуuk_UA
dc.title.alternativeAntioxidant status in tissue of the liver and pancreas of quails and its correction by the corn of amaranthuk_UA
dc.typeСтаттяuk_UA
dc.identifier.udc577.125:639.122:612.3:582.661.21uk_UA
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Antyoksydan_ status_ pechinky_perepel_ pry_ dodavanni_ amarantu_.pdf521,54 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.