Please use this identifier to cite or link to this item: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/9504
Title: Кількісно-просторове розміщення рослин коріандру та його роль у формуванні елементів структури урожайності та її величини.
Other Titles: Quantitative-spatial arrangement of coriander plants and its role in the formation of elements of the yield structure and its value.
Authors: Покотило, Ігор Анатолійович
Pokotylo, Ihor
Ткачук, Василь Микитович
Tkachuk, Vasyl
Keywords: коріандр; coriander;формування; formation;елементи структури урожайності; elements of the productivity structure
Issue Date: 13-May-2014
Citation: Білоцерківський національний аграрний університет
Abstract: У зоні Лісостепу вже сформований набір культур, і часто їх вирощування вже не дозволяє отримувати стабільно високу прибутковість, а тому є необхідність урізноманітнювати видовий склад культур. У нашій зоні, тим більше за умов глобального потепління, є необхідність вирощування нетрадиційних культур, до яких належать ефіроолійні, серед яких найбільш розповсюджений коріандр. Тим більше це необхідно робити у зв’язку зі скороченням площ вирощування цієї культури в традиційних зонах, регіонах її розповсюдження. Скорочення в зоні Лісостепу традиційних попередників під озиму пшеницю, у зв’язку зі зменшенням потреб продукції цих культур, є необхідність шукати інші якісні попередники під цю культуру, продукція яких буде завжди ліквідна і в попиті, а самі попередники не поступатимуться за якістю від уже прийнятих для зони. На наш погляд, таким попередником для зони Лісостепу може стати нетрадиційна для цієї зони культура – коріандр, який за строками збирання забезпечує проведення в необхідні строки підготовку ґрунту для сівби пшениці озимої. In the forest-steppe zone, a set of crops has already been formed, and their cultivation often does not allow to obtain a consistently high yield, and therefore there is a need to diversify the species composition of crops. In our area, especially under the conditions of global warming, there is a need to grow non-traditional crops, which include essential oils, among which coriander is the most common. It is all the more necessary to do this in connection with the reduction of the cultivation area of this culture in the traditional zones, regions of its distribution. The reduction in the forest-steppe zone of traditional predecessors for winter wheat, in connection with the decrease in the production needs of these crops, there is a need to look for other high-quality predecessors for this crop, the products of which will always be liquid and in demand, and the predecessors themselves will not be inferior in quality to those already accepted for the zone. In our opinion, such a precursor for the forest-steppe zone can become a culture that is not traditional for this zone - coriander, which, according to the harvesting period, ensures the preparation of the soil for sowing winter wheat at the required time.
Description: Покотило І. А., Ткачук В. М. Кількісно-просторове розміщення рослин коріандру та його роль у формуванні елементів структури урожайності та її величини. Наукові пошуки молоді у третьому тисячолітті: матеріали Міжнародної науково-практичної конференції молодих вчених, аспірантів та докторантів, м. Біла Церква, 15-16 травня 2014 р. Біла Церква, 2014. С. 20.
URI: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/9504
metadata.dc.identifier.udc: 635.75:631.559
Appears in Collections:Наукові публікації

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Kilkisno-prostorove_rozmishchennia.pdf269,46 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.