Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/925
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorРоль, Наталія Валеріївна-
dc.contributor.authorRole, Natalia-
dc.contributor.authorЦехмістренко, Світлана Іванівна-
dc.contributor.authorTsekhmistrenko, Svitlana-
dc.date.accessioned2018-07-04T08:31:37Z-
dc.date.available2018-07-04T08:31:37Z-
dc.date.issued2017-
dc.identifier.issn2310-9289-
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/925-
dc.descriptionРоль Н.В. Окисна модифікація ліпідів та білків в органах кролів новозеландської породи // Н.В. Роль, С.І. Цехмістренко // Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва: Зб. наук. праць – Біла Церква, 2017. – № 1-2 (134). – С. 81-85.uk_UA
dc.description.abstractДосліджено перебіг процесів пероксидного окиснення ліпідів та окисної модифікації білків в організмі кролів новозеландської породи. Визначено вміст продуктів ліпопероксидації – гідропероксидів ліпідів та ТБК-активних продуктів, а також продуктів окисної модифікації білків – динітрофенілгідразонів нейтрального та основного походження. Встановлено, що у мозку кролів 90-добового віку вміст ТБК-активних продуктів на 12 % нижче, ніж в однодобових. Найвища кількість продуктів окисної модифікації білків була відмічена у тканинах мозку протягом всього дослідного періоду. The increase in demand for food products among the population determines the rapid intensification of various branches of agriculture, in particular rabbit breeding. Increase of production capacity is achieved at the expense of full use of productive qualities of animals, however, the course of physiological processes in the body can change. In the conditions of oxidative stress and uncontrolled generation of active forms of oxygen, processes of uncontrolled modification of proteins become dominant, which leads to loss of their biological activity (enzymatic, receptor and transport functions). The oxidative modification of proteins generates new antigens and provokes an immune response. Products of such modifications can cause secondary damage to other molecules. Therefore, when changes in production conditions that are accompanied by the development of oxidative stress, the processes of oxidative modification of lipids and proteins should be under constant laboratory monitoring. The purpose of the work was to study the features of oxidative modification of lipids and proteins in the organs of rabbits of New Zealand breed of all ages. Исследованопротекание процессов перекисного окисления липидов и окислительной модификации белков в организме кроликов новозеландской породы. Определено содержание продуктов липопероксидации – гидропе- роксидов липидов и ТБК-активных продуктов, а также продуктов окислительной модификации белков – динитрофенилгидразонов нейтрального и основного происхождения. Установлено, что в мозге кроликов 90-суточного возраста содержание ТБК-активных продуктов на 12 % ниже, чем в односуточных. Наибольшее количество продуктов окислительной модификации белков было отмечено в тканях мозга в течение всего исследовательского периода.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherБілоцерківський національний аграрний університетuk_UA
dc.subjectокисна модифікація білківuk_UA
dc.subjectпероксидне окиснення ліпідівuk_UA
dc.subjectкроліuk_UA
dc.subjectсерце,uk_UA
dc.subjectмозокuk_UA
dc.subjectнайдовший м’яз спиниuk_UA
dc.subjectoxidative modification of proteinsuk_UA
dc.subjectperoxide oxidation of lipidsuk_UA
dc.subjectrabbitsuk_UA
dc.subjectheartuk_UA
dc.subjectbrainuk_UA
dc.subjecttne longuest muscle of the backuk_UA
dc.subjectокислительная модификация белковuk_UA
dc.subjectперекисное окисление липидов,uk_UA
dc.subjectкроликиuk_UA
dc.subjectсердцеuk_UA
dc.subjectмозгuk_UA
dc.subjectдлиннейшая мышца спиныuk_UA
dc.titleОкисна модифікація ліпідів та білків в органах кролів новозеландської породиuk_UA
dc.title.alternativeOxidative modification of lipids and proteins in the organs of rabbits of the New Zealand breeduk_UA
dc.typeСтаттяuk_UA
dc.identifier.udc636.92:636:612.015uk_UA
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
okysna_ modyfik_ lipid_ ta_ bilk _.pdf567,74 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.