Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/925
Назва: Окисна модифікація ліпідів та білків в органах кролів новозеландської породи
Інші назви: Oxidative modification of lipids and proteins in the organs of rabbits of the New Zealand breed
Автори: Роль, Наталія Валеріївна
Role, Natalia
Цехмістренко, Світлана Іванівна
Tsekhmistrenko, Svitlana
Ключові слова: окисна модифікація білків;пероксидне окиснення ліпідів;кролі;серце,;мозок;найдовший м’яз спини;oxidative modification of proteins;peroxide oxidation of lipids;rabbits;heart;brain;tne longuest muscle of the back;окислительная модификация белков;перекисное окисление липидов,;кролики;сердце;мозг;длиннейшая мышца спины
Дата публікації: 2017
Видавництво: Білоцерківський національний аграрний університет
Короткий огляд (реферат): Досліджено перебіг процесів пероксидного окиснення ліпідів та окисної модифікації білків в організмі кролів новозеландської породи. Визначено вміст продуктів ліпопероксидації – гідропероксидів ліпідів та ТБК-активних продуктів, а також продуктів окисної модифікації білків – динітрофенілгідразонів нейтрального та основного походження. Встановлено, що у мозку кролів 90-добового віку вміст ТБК-активних продуктів на 12 % нижче, ніж в однодобових. Найвища кількість продуктів окисної модифікації білків була відмічена у тканинах мозку протягом всього дослідного періоду. The increase in demand for food products among the population determines the rapid intensification of various branches of agriculture, in particular rabbit breeding. Increase of production capacity is achieved at the expense of full use of productive qualities of animals, however, the course of physiological processes in the body can change. In the conditions of oxidative stress and uncontrolled generation of active forms of oxygen, processes of uncontrolled modification of proteins become dominant, which leads to loss of their biological activity (enzymatic, receptor and transport functions). The oxidative modification of proteins generates new antigens and provokes an immune response. Products of such modifications can cause secondary damage to other molecules. Therefore, when changes in production conditions that are accompanied by the development of oxidative stress, the processes of oxidative modification of lipids and proteins should be under constant laboratory monitoring. The purpose of the work was to study the features of oxidative modification of lipids and proteins in the organs of rabbits of New Zealand breed of all ages. Исследованопротекание процессов перекисного окисления липидов и окислительной модификации белков в организме кроликов новозеландской породы. Определено содержание продуктов липопероксидации – гидропе- роксидов липидов и ТБК-активных продуктов, а также продуктов окислительной модификации белков – динитрофенилгидразонов нейтрального и основного происхождения. Установлено, что в мозге кроликов 90-суточного возраста содержание ТБК-активных продуктов на 12 % ниже, чем в односуточных. Наибольшее количество продуктов окислительной модификации белков было отмечено в тканях мозга в течение всего исследовательского периода.
Опис: Роль Н.В. Окисна модифікація ліпідів та білків в органах кролів новозеландської породи // Н.В. Роль, С.І. Цехмістренко // Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва: Зб. наук. праць – Біла Церква, 2017. – № 1-2 (134). – С. 81-85.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/925
ISSN: 2310-9289
УДК: 636.92:636:612.015
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
okysna_ modyfik_ lipid_ ta_ bilk _.pdf567,74 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.