Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/915
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorЦехмістренко, Світлана Іванівна-
dc.contributor.authorTsekhmistrenko, Svitlana-
dc.contributor.authorЧубар, Ольга Миколаївна-
dc.contributor.authorChubar, Olga-
dc.date.accessioned2018-07-03T08:27:03Z-
dc.date.available2018-07-03T08:27:03Z-
dc.date.issued2010-
dc.identifier.issn2310-9289-
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/915-
dc.descriptionЦехмістренко С.І.Онтогенетичні особливості функціонування антиоксидантної системи перепелів // С.І. Цехмістренко, О.М. Чубар // Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва: Зб. наук. праць. – Біла Церква. – 2010. – В. 3 (72). – С. 115–119uk_UA
dc.description.abstractПоказано, що високий рівень продуктів пероксидного окиснення ліпідів у печінці добових перепелят у періоди інтенсивного росту (до 14-ї доби), статевого дозрівання (21–28-а доба) та становлення яйцекладки (42–49-а доба) зумовлює компенсаторне зростання активності ферментів антиоксидантної системи. Вміст каротину та жиророзчинних вітамінів (А, Е) у печінці 49–70-добових перепелів знижується, що пов’язано із мобілізацією вітамінів із депо на формування складових компонентів яйця. It was shown that high product level peroxide lipid oxidation in one-day quails liver tissues in periods of the intensive growing (on 14-th day), sexual dimorphism (between 21st and 28th day) and formations of the ovipositor processes (42-49th day) causes compensatory growing of antioxidative ferment activity. The carotin contentses and liposoluble vitamin (А, E) in 49-70-dayly quails liver tissues brings down, that is connected with vitamins mobilization from depot on egg component forming. Показано, что высокий уровень продуктов перекисного окисления липидов в печени суточного перепела в периоды интенсивного роста (по 14-е сутки), полового созревания (21–28-а доба) и становления процессов яйцекладки (42– 49-а доба) вызывает компенсаторное повышение активности антиоксидантных ферментов. Снижение содержания каротина, ретинола и токоферола в печени перепела в 49–70-суточном возрасте обусловлено мобилизацией витаминов из депо на формирование составляющих компонентов яйца.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherБілоцерківський національний аграрний університетuk_UA
dc.subjectперепелиuk_UA
dc.subjectпечінкаuk_UA
dc.subjectантиоксидантна системаuk_UA
dc.subjectпероксидне окиснення ліпідівuk_UA
dc.subjectquailuk_UA
dc.subjectantioxidant systemuk_UA
dc.subjectlipid peroxide oxidationuk_UA
dc.subjectантиоксидантная системаuk_UA
dc.subjectперекисное окисление липидовuk_UA
dc.subjectперепелаuk_UA
dc.titleОнтогенетичні особливості функціонування антиоксидантної системи перепелівuk_UA
dc.title.alternativePeculiarity of ontogenesis functionality of quail antioxidant systemuk_UA
dc.typeСтаттяuk_UA
dc.identifier.udc636.6:611.018.4:577.125.33/.8uk_UA
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Ontohenetychni_ osobl.pdf663,85 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.