Please use this identifier to cite or link to this item: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/9129
Title: Дослідження кишкової мікрофлори свиней
Other Titles: Study of the intestinal microflora of pigs
Authors: Болібрух, Марія Олегівна
Bolibruch, Mariya
Рубленко, Ірина Олександрівна
Rublenko, Iryna
Keywords: мікробіом кишечника;мікробіом кишківника свиней;дисбактеріоз;свині;gut microbiome;pig gut microbiome;dysbiosis;pigs
Issue Date: 2023
Citation: Болібрух М.О. Дослідження кишкової мікрофлори свиней / М.О. Болібрух, І.О. Рубленко // Матеріали наук.-практ. онлайн конф. «Безпечність та якість харчових продуктів у концепції «Єдине здоров’я» (ЛНУВМБ імені С.З. Ґжицького, 1–2 червня 2023 р.). - Львів, 2023. – С.42-44.
Abstract: Висока захворюваність (наприклад, діарея) і смертність під час відлучення, пов’язана з різними стресами, зниженням бар’єрної функції кишечника та посиленням патогенної інфекції, пов’язана з дисбалансом кишкового мікробіому (дисбактеріозом), що призводить до значних втрат у свинарстві. Модуляція мікробіома кишківника свиней за допомогою пробіотиків та/або пребіотиків для підтримки здорового мікробіому є багатообіцяючим засобом запобігання розвитку патогенів і сприяння поширенню корисних бактерій.
Description: High morbidity (e.g. diarrhoea) and weaning mortality, associated with various stresses, a decrease in the barrier intestinal function and increased pathogenic infections associated with intestinal imbalance microbiome (dysbacteriosis), which leads to significant losses in pig farming. Modulation of the microbiome pig intestine with probiotics and/or There are prebiotics to support a healthy microbiome a promising means of preventing development pathogens and promoting the spread of beneficial bacteria.
URI: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/9129
metadata.dc.identifier.udc: 636.4.09:616.33:579.22
Appears in Collections:Наукові публікації

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
doslіdzhennja_kishkovo.pdf355,66 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.