Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/887
Назва: М'ясна продуктивнісь гусенят за використання у комбікормах добавок літію
Інші назви: Meat production will be encountered for use in combiques of added litigation
Мясная продуктивность гусят при использовании в комбикормах добавок лития
Автори: Грибанова, Аліна Анатоліївна
Соболев, Олександр Іванович
Sobolev, Alexander
Gribanova Alína
Ключові слова: гусенята, комбікорм, літій, доза, тушка. їстівні та неїстівні частини.;caterpillars, feed, lithium, dose, carcass. edible and inedible parts.;гусята, комбикорм, литий, доза, тушка, съедобные и несъедобные части.
Дата публікації: 2013
Видавництво: Білоцерківський національний аграрний університет
Короткий огляд (реферат): У науково-господарському досліді вивчено вплив добавок у комбікорми різних доз літію на м'ясну продуктивність гу¬сенят породи легарт. Результати контрольного забою птиці, анатомічного розбирання та обвалювання тушок показали, що включення літію до складу комбікормів у дозах 0,05; 0,10 та 0,15 мг/кг у цілому позитивно вплинуло на м'ясну продуктив¬ність гусенят дослідних груп. Добавка літію в комбікорми у дозі 0.15 мг/кг найбільш помітно вплинула на забійні та м'ясні якості гусенят, зокрема, сприяла вірогідному збільшенню у них маси напівпатраної та патраної тушок, а також їстівних час¬тин тушок. Збільшення маси їстівних частин тушок у молодняку відбулося за рахунок кращого розвитку м'язової тканини, шкіри з підшкірним жиром та збільшення маси їстівних нутрощів. Крім того, підвищення маси м'язів за відносно невелике. маси кісток у тушках гусенят, позитивно позначилося й на їх співвідношенні. In the scientific and economic research the influence of additives in mixed fodders of different doses of lithium on the meat productivity of guanzenates of the legart is studied. The results of control slaughter of poultry, anatomical disassembly and collapse of carcasses showed that the inclusion of lithium in the composition of feed in doses of 0.05; 0,10 and 0,15 mg / kg in general have positively influenced the meat productivity of caterpillars of experimental groups. The addition of lithium in feed at a dose of 0.15 mg / kg most significantly influenced the slaughter and meat quality of the caterpillars, in particular, contributed to a likely increase in the weight of the half-carcass and patrons of carcasses, as well as edible portions of carcasses. The increase in the mass of edible parts of carcasses in young was due to better development of muscle tissue, skin with subcutaneous fat and an increase in the mass of edible intestines. In addition, the increase in muscle mass is relatively small. the mass of bones in the carcasses was rammed, and positively affected their ratio. В научно-хозяйственном опыте изучено влияние добавок в комбикорма разных доз лития на мясную продуктивность гусят породы легарт. Результаты контрольного убоя птицы, анатомической разделки и обваливания тушек показали. что включение лития в состав комбикормов в дозах 0,05; 0,10 и 0,15 мг/кг в целом оказало положительное влия¬ние на мясную продуктивность гусят опытных групп. Добавка лития в комбикорма в дозе 0,15 мг/кг оказала наиболее заметное влияние на убойные и мясные качества гусят, в частности, способствовала достоверному увеличению у них массы полупотрошеной и потрошеной тушек, а также съедобных частей тушек. Увеличение массы съедобных частей тушек у молодняка произошло за счет лучшего развития мышечной ткани, кожи с подкожным жиром и увеличение массы съедобных внутренностей. Кроме того, увеличение массы мышц при относительно небольшой Массе костей в тушках гусят, положительно сказалось и на их соотношении.
Опис: Грибанова А. А.І М'ясна продуктивнісь гусенят за використання у комбікормах добавок літію / А. А Грибанова, О.І. Соболев // Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва: збірник наукових праць.- Біла Церква: БНАУ.- 2013.- №10 (105).-С.34-37.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/887
УДК: 636.598.085.55:546.34
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
гр..pdf127,73 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.