Please use this identifier to cite or link to this item:
http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/8764
Title: | Продуктивність сортів ожини в умовах дослідного поля НВЦ БНАУ. |
Other Titles: | Productivity of blackberry varieties in the conditions of the experimental field of the Scientific Research Center of the Ukrainian National Academy of Sciences. |
Authors: | Вуйко, Анна Михайлівна Vuyko, Anna |
Keywords: | ожина;blackberry;сорт;variety;морозостійкість;frost resistance;пагоноутворювальна здатність;shoot-forming ability;урожайність;productivity |
Issue Date: | Nov-2022 |
Citation: | Вуйко А. Продуктивність сортів ожини в умовах дослідного поля НВЦ БНАУ : Кваліф. робота магістра / БНАУ, Агробіотехнологічний ф-т, спец. 201 "Агрономія"; наук. кер. Л.А. Шубенко. - Біла Церква, 2022. - 74 с. |
Abstract: | У кваліфікаційній роботі висвітлено, узагальнено та обґрунтовано результати досліджень щодо потенціалу сортів ожини в умовах центральної частини Лісостепу України. Досліджено особливості будови кущів, росту пагонів ожини в річному циклі росту й розвитку та обґрунтовано їхній вплив на морозостійкість культури. Установлено рівень впливу на врожайність ожини чинників довкілля, а саме морозу та посухи. |
Description: | The qualification work highlights, summarizes and substantiates the results of research on the potential of blackberry varieties in the conditions of the right-bank part of the Forest Steppe of Ukraine. The peculiarities of the structure of the bushes, the growth of blackberry shoots in the annual cycle of growth and development were investigated and their influence on the frost resistance of the crop was substantiated. The level of influence of environmental factors on blackberry productivity, namely frost and drought, has been established. |
URI: | http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/8764 |
Appears in Collections: | Кваліфікаційні роботи (магістри) |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
201_Вуйко.docx | 47,23 kB | Microsoft Word XML | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.