Please use this identifier to cite or link to this item: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/8680
Title: Оводненість листя сортів черешні залежно від строку достигання плодів
Other Titles: Leaf water content of sweet cherry varieties depending on the fruit ripening period
Authors: Шубенко, Лідія Анатоліївна
Shubenko, Lidiia
Шох, Світлана Сергіївна
Shokh, Svitlana
Скиба, Богдан Віталійович
Skyba, Bogdan
Keywords: листя черешні;sweet cherry leaves;оводненість;fatness;вміст вільної води;free water content
Issue Date: 21-Apr-2023
Publisher: Миронівський інститут пшениці ім. В.М. Ремесла
Citation: Шубенко Л.А., Шох С.С., Скиба Б.В. Оводненість листя сортів черешні залежно від строку достигання плодів / XI Міжнародна науково-практична конференція молодих вчених і спеціалістів «Селекція, генетика та технології вирощування сільськогосподарських культур». с. Центральне. 21.04.2023. С. 143
Abstract: Більшість плодових культур вимогливі до режиму зволоження, але навіть у порівняно посухостійких – персика й абрикоса окремі сорти досить сильно відрізняються. За нестачі грунтової вологи плодові рослини припиняють ріст, у дерев в’яне й осипається листя і плоди, сповільнюється закладання генеративних органів (а отже й урожаю) в рік посухи і на наступний рік. Різко знижується якість плодів, які можуть набувати невластивого їм смаку.
Description: Most fruit crops are demanding on the moisture regime, but even in relatively drought-resistant crops such as peach and apricot, individual varieties differ quite a bit. If there is a lack of soil moisture, fruit plants stop growing, the leaves and fruits of trees wither and fall off, and the establishment of generative organs (and thus the harvest) slows down in the year of drought and the following year. The quality of the fruit decreases sharply, and it can acquire an uncharacteristic taste.
URI: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/8680
metadata.dc.identifier.udc: 634.23: 631.52
Appears in Collections:Інші публікації

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Оводненість листя.pdf204,1 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.