Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/8543
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.author | Мінорова, Антоніна Володимирівна | - |
dc.contributor.author | Minorova, Antonina | - |
dc.contributor.author | Рудакова, Тетяна Василівна | - |
dc.contributor.author | Rudakova, Tetiana | - |
dc.contributor.author | Крушельницька, Наталя Леонідівна | - |
dc.contributor.author | Krushelnytska, Natalia | - |
dc.contributor.author | Наріжний, Сергій Анатолійович | - |
dc.contributor.author | Narizhniy, Serhiy | - |
dc.date.accessioned | 2023-04-04T13:58:14Z | - |
dc.date.available | 2023-04-04T13:58:14Z | - |
dc.date.issued | 2023 | - |
dc.identifier.citation | Дослідження впливу заквашувальних препаратів на вуглеводний склад низьколактозних кисломолочних продуктів / А. В. Мінорова, Т. В. Рудакова, Н. Л. Крушельницька, С. А. Наріжний // Проблеми та досягнення сучасної біотехнології: матеріали ІІІ міжнародної наук.-практ. інтернет-конф. (24 березня 2023 р., м. Харків) .– Електрон. Дані .– Х. : НФаУ, 2023 .– С. 275-277. | uk_UA |
dc.identifier.uri | http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/8543 | - |
dc.description | The state of the issue regarding the selection and use of strains has been studied lactic acid and bifidobacteria with β-galactosidase activity technologies of fermented milk products. The selected strains were evaluated according to indicators characterizing the activity of β-galactosidase and general the level of utilization of lactose in the medium. Based on selected active strains 2 leavening preparations with different types of composition were developed. The effectiveness of the developed leavening preparations was checked to break down lactose in secondary milk raw materials, in particular skimmed milk and buttermilk, as well as model milk mixtures based on the specified raw materials that were composed with different ratios of skimmed milk and oil pans. The carbohydrate composition was studied, namely the content of galactose and oligosaccharides, in skimmed milk, buttermilk and model mixtures based on them. | uk_UA |
dc.description.abstract | Вивчено стан питання щодо вибору та застосування штамів молочнокислих та біфідобактерій з β-галактозидазною активністю у технологіях кисломолочних продуктів. Проведено оцінку відібраних штамів за показниками, що характеризують активність β-галактозидази та загальний рівень утилізації лактози у середовищі. На основі відібраних активних штамів розроблено 2 заквашувальних препарати з різним видовим складом. Перевірено ефективність розроблених заквашувальних препаратів розщеплювати лактозу у вторинній молочній сировині, зокрема знежиреному молоці та маслянці, а також модельних молочних сумішах на основі вказаної сировини, які були складені з різним співвідношенням молока знежиреного та маслянки. Досліджено вуглеводний склад, а саме вміст галактози та олігосахаридів, у молоці знежиреному, маслянці та модельних сумішах на їх основі. | uk_UA |
dc.language.iso | uk | uk_UA |
dc.subject | низьколактозні продукти | uk_UA |
dc.subject | олігосахариди | uk_UA |
dc.subject | галактоза | uk_UA |
dc.subject | маслянка | uk_UA |
dc.subject | екзополісахариди | uk_UA |
dc.subject | low-lactose products | uk_UA |
dc.subject | oligosaccharides | uk_UA |
dc.subject | galactose | uk_UA |
dc.subject | buttermilk | uk_UA |
dc.subject | exopolysaccharides | uk_UA |
dc.title | Дослідження впливу заквашувальних препаратів на вуглеводний склад низьколактозних кисломолочних продуктів | uk_UA |
dc.title.alternative | Study of the effect of leavening preparations on the carbohydrate composition of low-lactose fermented milk products | uk_UA |
dc.type | Тези доповідей, Матеріали конференцій | uk_UA |
dc.identifier.udc | 637.14:579.6 | uk_UA |
Розташовується у зібраннях: | Наукові публікації |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Doslidzhennia_vplyvu.pdf | 13,11 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.