Please use this identifier to cite or link to this item: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/8537
Title: Аналіз технології виробництва і переробки м’яса курчат-бройлерів та шляхи її удосконалення у ФГ «Дарина» Могилів-Подільського району Вінницької області
Other Titles: Analysis of the technology of production and processing of broiler chickens meat and ways of its improvement in the farm "Daryna", Mohyliv-Podilsky district, Vinnytsia region
Authors: Любченко, Василь Ігорович
Liubchenko, Vasyl
Keywords: курчата-бройлери;ферментний препарат;збереженість;жива маса;витрати кормів;рентабельність;enzyme preparation;broiler chickens;preservation;live weight;feed consumption;profitability
Issue Date: 2022
Publisher: Білоцерківський НАУ
Citation: Любченко В. І. Аналіз технології виробництва і переробки м’яса курчат-бройлерів та шляхи її удосконалення у ФГ «Дарина» Могилів-Подільського району Вінницької області: кваліфікаційна робота магістра: (204 – технологія виробництва та переробки продукції тваринництва) / Білоцерківський національний аграрний університет. Кафедра технології виробництва продукції птахівництва і свинарства; Наук. керівник П. М. Каркач, доцент .- Біла Церква, 2022 .- 50 с.
Abstract: Досліджено: технологію виробництва і переробки м’яса курчат бройлерів у господарстві та запропоновано її удосконалення шляхом додавання в раціон курчат-бройлерів ферментного препарату «Ліпаза» у кількості 150г/т. Використано методичні підходи, методи: метод збору і обробки даних та їх співставлення. Здійснювалося спостереження, порівняння, вимірювання та аналіз даних. Виявлено: позитивний вплив на збереженість, живу масу та витрати кормів курчат-бройлерів за рахунок ферментного препарату «Ліпаза». Зроблено висновок, що: Для підвищення засвоюваності організмом технічного жиру і соняшникової олії рекомендується використання в раціонах курчат-бройлерів ферментного препарату «Ліпаза» у кількості 150 г/т., що забезпечить збільшення рентабельності виробництва на 5,3%.
Description: Researched: technology of production and processing of broiler chickens meat in the farm and proposed its improvement by adding to the diet of broiler chickens enzyme preparation "Lipase" in the amount of 150g/t. Methodological approaches, methods were used: method of data collection and processing and their comparison. Observation, comparison, measurement and analysis of data were carried out. Revealed: a positive effect on the safety, live weight and feed consumption of broiler chickens due to the enzyme preparation "Lipase". It is concluded that: To increase the digestibility of technical fat and sunflower oil by the body, it is recommended to use the enzyme preparation "Lipase" in the amount of 150 g/t in the diets of broiler chickens, which will increase the profitability of production by 5.3%.
URI: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/8537
metadata.dc.identifier.udc: 636.52/.58.033:637.5
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи (магістри)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Analiz_Liubchenko.pdf2,04 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.