Please use this identifier to cite or link to this item: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/8501
Title: Аналіз і удосконалення технології переробки сиру кисломолочного в умовах ПрАТ «Обухівський молокозавод»
Other Titles: Analysis and improvement of sour-milk cheese processing technology under the conditions of PJSC «Obuhivskui molokozavod»
Authors: Зайченко, Сергій Вікторович
Zaichenko, Serhii
Keywords: заморожені напівфабрикати;сиркові напівфабрикати;сирники;сир кисломолочний;консистенція;сироватка;кутер;формування;frozen semi-finished products;cheese semi-finished products;cheesecakes;lactic acid curd cheese;consistency;whey;cutter;forming
Issue Date: 2022
Publisher: Білоцерківський НАУ
Citation: Зайченко С. В. Аналіз і удосконалення технології переробки сиру кисломолочного в умовах ПрАТ «Обухівський молокозавод»: кваліфікаційна робота магістра: (181 – харчові технології) / Білоцерківський національний аграрний університет. Кафедра харчових технологій і технологій переробки продукції тваринництва; Наук. керівник О. П. Гребельник, доцент .- Біла Церква, 2022 .- 52 с.
Abstract: Проведено аналіз ринку заморожених напівфабрикатів. Підтверджено доцільність виробництва сиркових напівфабрикатів. Досліджено техніко-економічні характеристики ПрАТ «Обухівський молокозавод». Знайдено резерви до збільшення потужності підприємства. Визначено доцільність впровадження у виробництво сирників «Класичних». Передбачено їх реалізацію у замороженому стані. Запропоновано технологічну схему виробництва сирників «Класичних» на основі існуючої технологічної схеми виробництва сиру кисломолочного. Проведено розрахунок сировини для напівфабрикату. Проведено підбір технологічного обладнання. Складено апаратурно-технологічну схему виробництва нового продукту. Визначено небезпечні чинники технології сирників «Класичних». Доведено, що дане впровадження забезпечує підвищення економічної ефективності виробництва.
Description: An analysis of the market of frozen semi-finished products was carried out. The expediency of the production of cottage cheese semi-finished products has been confirmed. The technical and economic characteristics of PJSC "Obuhivskui molokoza vod" were studied. Reserves were found to increase the capacity of the enterprise. The expediency of introducing " Classuchnyh" into production has been de termined. It is planned to implement them in a frozen state. A technological scheme for the production of "Classic" cheeses based on the existing technological scheme for the production of lactic acid curd cheese is pro posed.The raw material for the semi-finished product has been calculated. Selec tion of technological equipment was carried out. A hardware and technological scheme for the production of a new product has been drawn up. The dangerous factors of the technology of "Classuchnyh" cheesecakes makers have been determined. It is proved that this implementation provides an increase in economic effi ciency of production
URI: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/8501
metadata.dc.identifier.udc: 664:637.1
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи (магістри)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Analiz_Zaichenko.pdf1,92 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.